Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Top 5 flori de primăvară

pexels.com
rustic flori

Primăvara este anotimpul florilor. Cele mai frumoase și parfumate flori apar odată cu luna Martie, iar pe parcursul celor trei luni de primăvară înveselesc întreaga natură. În orașe, printre aglomerație și agitație își fac lor și florariile care expun flori vesele, pline de parfum și de culoare.

Tot primăvara dăruim foarte multe flori. Începând cu 1 martie, ziua femeii, sărbătoarea Floriilor și alte zile de naștere și onomastice, buchetele care cuprind flori cât mai diverse și cât mai speciale sunt la mare căutare. Pentru a știi care este gama de flori din care poți alege, astăzi îți vom prezenta un top al florilor de primăvară. Alege buchete de flori București de la floraria Maison d'Or și adu parfumul și prospețimea naturii la tine acasă sau dăruiește-o unei persoane dragi.

Brândușele

Cunoscute în popor și sub denumirea de stânjenei sau flori de munte, brîndușa este o plantă perenă care înflorește la începutul primăverii și se inmulteste prin bulbi. Florile au forma unor cupe și pot avea culori diferite de la alb, la galben sau violet. Brândușele nu sunt flori pretențioase, iar pentru a rezista cât mai mult timp au nevoie de lumină. Încă din cele mai vechi timpuri se considera că brandusele sunt flori ce binecuvintează casa și semnifică dragostea, pacea și bucuria.

Freziile

Freziile sunt flori de primăvară cultivate în ghivece, grădini sau parcuri ce au formă de spic și o gamă variată de culori, gasindu-se în alb, galben, portocaliu, roz, roșu sau violet. Acestea iubesc lumina și se păstrează foarte bine dacă sunt așezate în camere aerisite și luminoase. Freziile sunt flori delicate, ce se remarcă prin eflorescență și prin parfumul răcoritor, floral, ușor citric. Acestea simbolizează inocența, dragostea platonică, înțelepciunea, încrederea și prietenia.

Mărgăritarul

Mărgăritarul sau lacrimile Maicii Domnului este o plantă cu flori mici și grațioase , ce are un parfum inegalabil. Aceasta este o floare perena care înflorește în lunile aprilie-mai și are flori albe, delicate, în formă de clopoței. Mărgăritarul înflorește în prejma sărbătorii Sfântului Gheorghe și are valențe simbolistice cât mai diverse, precum energia, vitalitatea și sănătatea.

Margareta

La origini, margaretele sunt flori de câmp, răspândite pe pajiști și pășuni. Aspectul ei este reprezentat de o singură floare, cu petale albe și mijlocul galben. Florile sunt iubitoare de lumină și de soare, astfel că se păstrează foarte bine dacă sunt amplasate la geam. Margareta denotă inocență și puritate și arată stimă, încredere și prietenie.

Zambilele

Parfumul zambilelor este unic și reușește să ademeneasca simțurile tuturor oamenilor. Acestea au o gamă cromatică variată, găsindu-se în culori precum alb, roz, mov sau albastru. Semnificațiile acestora se schimbă în funcție de coloristica pe care o au, astfel că zambilele albastre semnifica stabilitate în relații, zambilele albe denotă drăgălășenie și frumusețe pură,  iar cele mov sunt reprezentantele sigure ale părerilor de rău.

Primăvara ne oferă o mare varietate de flori din care putem alege să creăm buchete deosebite. Bucură-te cu forme, culori și parfum și dăruiește buchete de flori speciale femeilor dragi din viața ta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.