Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TOP 5 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi paturi dormitor

Somproduct
paturi dormitor somproduct

Spune-mi cum ai dormit, ca să-ți spun ce fel de pat ai. Dacă te trezești tot timpul obosit și lipsit de energie, ai dureri de spate și resimți disconfort pe timpul nopții, atunci este foarte posibil ca patul tău să fie problema. Mai mult, cercetătorii au demonstrat că poți dormi cu până la 60 de minute în plus într-un pat confortabil. Această oră suplimentară poate face o mare diferență pentru starea ta de bine.

Știm că vei reuși tot ce ți-ai propus anul acesta, dar pentru a face asta nu uita cât de important este să investești în sănătate, odihnă și confort. Dormitorul este sanctuarul locuinței tale, locul în care te refugiezi după o zi lungă la muncă. Îți vei petrece o treime din viață dormind, așa că de ce n-ai alege paturi dormitor care să te relaxeze complet?

content-image

Te-ai hotărât să investești într-un pat nou pentru dormitorul tău? Înainte să-l alegi, ar trebui să ții cont de câteva aspecte: calitate, dimensiune, culoare, stil, aspect estetic și funcții suplimentare.

1. Materiale de calitate

Înainte să decizi asupra aspectului estetic, nu uita că materialele de calitate primează. Este recomandat să alegi paturi din lemn de calitate sau metal care suportă bine greutatea, dar există o mulțime de variante alternative. Poți opta și pentru varianta Boxspring, cu arcuri, dar trebuie să te asiguri că acestea sunt solide și de calitate. Dacă optezi pentru o saltea, alege una una fără alergeni, care se curăță ușor și susține bine greutatea.

2. Dimensiunea patului

Raportează-te la dimensiunea camerei tale înainte să iei o decizie. Dacă ai mult spațiu la dispoziție, poți opta pentru paturile Super King (180x200) sau, chiar mai mari, personalizate în funcție de dormitorul tău. O altă variantă sunt paturile King Size (160x200) sau cele recomandate pentru o singură persoană, 140x200. Trebuie să știi că într-un pat prea îngust sau nepotrivit înălțimii tale ai putea resimți disconfort, dureri articulare sau ai putea să-ți deranjezi constant partenerul.

Nu uita să iei în considerare și spațiul pe care trebuie să îl lași mobilierului pentru dormitor. E important să măsori toate distanțele de trecere pentru ca spațiul tău de dormit să nu fie unul încărcat și sufocant.

3. Culoarea patului

Culoarea patului trebuie să fie una plăcută, liniștitoare și în ton cu restul camerei. Locuințele spațioase și extravagante îți oferă posibilitatea de a alege nuanțe vibrante sau tonuri închise. Dacă locuiești într-un apartament mic, poți alege albul, culorile pământii sau nuanțele clasice de lemn. Paturile tapițate pot fi personalizate în funcție de restul casei, astfel încât culoarea ta favorită ar putea rămâne cu tine pe timpul nopții.

4. Stilul patului

Alege patul ținând cont de stilul de amenajare pe care l-ai folosit în întreaga locuință. De exemplu, un pat cu cadru metalic se potrivește de minune într-un dormitor industrial. Dacă ești adeptul stilului clasic, poți opta pentru un pat din lemn masiv, unul tapițat cu stofă sau piele. Stilul modern presupune tapițerii Velvet, culori îndrăznețe spații de depozitare. Pentru iubitorii stilului scandinav, tonurile naturale și pale, modelele simple sau compacte dau senzația de ordine și spațiu aerisit.

Stilul rustic presupune materiale naturale, cum ar lemnul, piatra, lutul la care se adaugă obiecte decorative din ceramică și textile.

5. Funcții suplimentare

Alege paturi cu spații de depozitare atunci când ai un dormitor mic și nu ai loc de foarte mult mobilier. Paturile rabatabile pe perete sunt și ele o opțiune pentru apartamentele tip-studio sau pentru zilele când ai musafiri. De asemenea, există și modele de paturi suprapuse, potrivite mai ales pentru camera copiilor.

Fiecare dintre noi este diferit, așa că trebuie să faci alegeri personalizate în funcție de confortul pe care îl resimți în timpul nopții. De la saltele, toppere, somiere, lenjerii, cuverturi, pilote și până la paturi dormitor, aici găsești articole de calitate de la cei mai buni furnizori din Europa care garantează pentru longevitatea produselor.


Achizitioneaza cu încredere de la un brand cu tradiție în România, care are o experiență de 14 ani în industria Home&Deco și un portofoliu de peste 90.000 de articole de la branduri de top autohtone și internaționale. Bazele companiei au fost din dorința de a oferi oamenilor confort și inovație. Clienții pot achiziționa mobilier și decorațiuni pentru întreaga locuință dintr-un singur loc: piese și seturi pentru dormitor, living, camera copiilor, birou, bucătărie, baie și hol, corpuri de iluminat, electrocasnice și obiecte pentru terasă și grădină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.