Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Topul celor mai sănătoase uleiuri

pinterest.com
uleiuri

Nutriționiștii ne recomandă să consumăm grăsimi mononesaturate deoarece acestea contribuie la scăderea colesterolului, au puterea să ne protejeze inima și să ne regleze tranzitul intestinal. Click Sănătate a făcut şi un top al celor mai sănătoase uleiuri.

Citeşte şi: Ministrul Energiei dă SEMNALUL: 'Hai să ne apucăm de treabă'. Ce PLANURI are Anton Anton

1.Uleiul de măsline extravirgin

Este cel mai cunoscut ulei din această serie și are un rol semnificativ în protecția cardiovasculară. Acest ulei conține: Grăsimi saturate: 14 %; grăsimi mononesaturate : 78% și Grăsimi polinesaturate : 8%. Această grăsime trebuie consumată periodic, deoarece protejează pielea, părul și unghiile. De asemenea, este un tip de ulei care ne hrănește corpul din interior.

2.Uleiul de in

Acest ulei este sursa unui acid gras vegetal Omega 3, cunoscut și sub numele de acid alfa- linoleic, un tonic foarte bun pentru sănătate.

Uleiul de semințe de in conține lecitină și este deosebit de eficient în reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, uleiul de in are acțiune antiinflamatoare și cardioprotectoare, deoarece scade rata aritmiilor cardiace. Totodată, mărește cantitatea de serotonina în creier și ne conferă o stare de bine. Specialiștii susțin că uleiul de in întârzie și reduce apariția simptomelor senilității prin blocarea generării de radicali liberi de natura lipidică. Doza zilnică recomandată: Necesarul zilnic de acizi grași omega 3 (dacă vrem să acoperim nevoile cotidiene ale organismului numai din uleiul de in), este de două lingurițe de ulei de in pe zi, dimineața și seara, înainte de masă. Este bine să nu depășim 3 linguri de ulei / zi, fie el și de in, deoarece există riscuri de îngrășare.

3. Uleiul din seminițe de struguri

Iată un ulei foarte bogat în acizi grași Omega -6 care asigură un gust deosebit preparatelor culinare. Acest ulei conține : Grăsimi saturate: 10%; Grăsimi mononesaturate: 17% și grăsimi polinesaturate. 73%.

Uleiul acesta este renumit deoarece hidratează pielea . Datorită proprietăților sale emoliente, acest ulei înmoaie pielea aspră și o hidratează în profunzime. Masată cu ulei din sâmburi de struguri, pielea devine moale și catifelată.

De asemenea, acest ulei accelerează vindecarea rănilor de la suprafața pielii. Totodată, studiile au dovedit ca acest ulei facilitează regenerarea vaselor de sânge afectate și grăbește vindecarea.

Uleiul din semințe de strugure reglează secreția de sebum. Persoanele care au fața grasă trebuie s-o maseze cu ulei din sâmburi de strugure, care echilibrează uleiurile naturale ale pielii. Totodată, acest ulei stimulează secreția de colagen, făcând pielea să fie mai fermă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.