Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Topul mondial al păcii | TOP 10 cele mai pașnice țări - România stă mult mai bine decât SUA sau Franța

Islanda este cea mai pașnică țară din lume pentru al 15-lea an consecutiv, în timp ce lumea a devenit puțin mai puțin pașnică în general, potrivit unui nou raport.

Institutul pentru Economie și Pace a publicat recent Indexul anual al păcii globale 2023 în care sunt notate primele 10 țări renumite pentru pacea și liniștea lor.

Islanda s-a clasat pe primul loc în lista pentru 2023 ca fiind cea mai pașnică țară din lume, în timp ce alte două națiuni - Danemarca și Irlanda - îi urmează, ocupând locurile doi și, respectiv, trei în topul celor mai pașnice locuri. Iată lista completă a primelor 10 cele mai pașnice țări din lume:

1. Islanda

2. Danemarca

3. Irlanda

4. Noua Zeelandă

5. Austria

6. Singapore

7. Portugalia

8. Slovenia

9. Japonia

10. Elveția

Din cele 163 de țări enumerate, Statele Unite au ocupat locul 131. Potrivit studiului, Statele Unite au înregistrat a patra cea mai mare creștere globală a ratei omuciderilor, care este "acum de peste șase la 100.000 de persoane și de peste șase ori mai mare decât în majoritatea țărilor din Europa de Vest".

România a urcat 4 locuri față de anul trecut, până pe 31 (22 în Europa), fiind una dintre puținele țări în care situația s-a îmbunătățit.

Potrivit Institutului pentru Economie și Pace, decalajul dintre țările cele mai puțin pașnice și cele mai pașnice continuă să crească. Din 2008, cele mai puțin pașnice 25 de țări au scăzut în medie cu 12,1%, în timp ce cele mai pașnice 25 de țări s-au îmbunătățit cu 4,3%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.