Topul RUȘINII în care intră românii: Suntem sub țările pe care le admirăm, la un capitol crucial

Autor: Cristi Șelaru, Redactor

Publicat: 15-08-2017

Actualizat: 15-08-2017

Article thumbnail

Sursă foto: www.romaniatv.net

Consumul de carne din România este la un nivel relativ scăzut comparativ cu standardele din țările dezvoltate, consumul mediu lunar pe o persoană fiind de 3,39 kilograme, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS) transmisă la solicitarea AGERPRES.

"Consumul de carne și preparate din carne este de nivel relativ scăzut comparativ cu standardele din țările dezvoltate. Consumul mediu lunar de carne proaspătă pe o persoană a fost, în anul 2016, de 3,39 kg/persoană, în ușoara creștere față de anul 2015. Împreună cu preparatele din carne, acesta se ridică la 4,51 kg/persoană lunar, în creștere față de anul anterior cu 0,02 kg/persoană lunar, ceea ce înseamnă un consum mediu anual de 54,2 kg/persoană", se arată în document.

Citește și: RCS & RDS are probleme? Ce țară a devenit codebitor și garant pentru datoriile companie mamă

Potrivit acestuia, gospodăriile formate dintr-o singură persoană au cel mai bogat consum de carne (4,89 kg/persoană lunar carne proaspătă și respectiv 6,53 kg/persoană lunar carne proaspătă și preparate din carne).

Pâinea și produsele de franzelărie reprezintă unul din alimentele de bază pentru toate categoriile de gospodării analizate.

Citește și: Râzi cu lacrimi! Mail intern: ce cuvinte au fost interzise românilor de o companie străină cu sediul în țara noastră

"Pe ansamblul gospodăriilor, în anul 2016, consumul mediu lunar a fost de 8,24 kg/persoană (8,38 kg/persoană în anul 2015), însemnând anual 98,9 kg/persoană (100,6 kg/persoană în 2015). Consumul cel mai scăzut de pâine și produse de franzelărie s-a înregistrat la gospodăriile de agricultori (7,99 kg/persoană)", informează INS.

Google News
Comentează
Articole Similare
Parteneri