Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Topul specializărilor după media de admitere la liceu

Ziarul Unirea
inscrieri liceu

Colegiul Sf. Sava din Bucureşti, specializarea Matematică Informatică bilngv este pe primul loc în topul specializărilor după media de admitere la liceu, ultima medie de intrare fiind 9,95. Topul liceelor după media de admitere are pe primele poziţii patru colegii din Capitală - ”Tudor Vianu”, ”Sfântul Sava”, ”Gheorghe Lazăr” şi ”Spiru Haret”, potrivit news.ro.

Ministerul Educaţiei a realizat un top al primelor 20 de specializări din ţară după ultima medie de admitere.
Potrivit clasamentului pe primul loc se află specializarea Matematică-Informatică bilingv: limba engleză de la Colegiul Naţional Sfântul Sava din Bucureşti, unde ultima medie de admitere a fost 9.95. Pe locul doi se situează specializarea Matematică – Informatică de la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” din Capitală, unde ultima medie de admitere a fost 9.90. Ultima medie de admitere a fost 9.85 pentru specializările Ştiinţe ale Naturii, de la Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” din Bucureşti,  respectiv Colegiul Naţional Sfântul Sava din Capitală şi  Matematică-Informatică bilingv: limba engleză la Colegiul Naţional “Spiru Haret” din Bucureşti.
În clasament mai apar specializări şi de la licee din ţară. Astfel, pe locul şase se află specializare Matematică – Informatică bilingv: Limba engleză de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri din Galaţi, pe locul şapte – specializarea Ştiinţe ale Naturii de la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova, pe locul 9 specializarea Matematică – Informatică de la Colegiul Naţional “Constantin Diaconovici Loga” din Timişoara, pe locul 12 se află specializarea Matematică – Informatică bilingv: limba engleză de la Colegiul Naţional “IC Brătianu” din Piteşti. Clasamentul este încheiat de specializările Matematică – Informatică bilingv: limba engleză şi Matematică – Informatică, ambele de la Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa, unde ultima medie de admitere a fost 9.70.
Ministerul Educaţiei a realizat şi un clasament al primelor 20 de licee din ţară după ultima medie de admitere. Pe primul loc se află Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti, unde ultima medie a admitere a fost 9.70. Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti este pe locul doi, ultima medie de admitere fiind 9.67, pe trei se află Colegiul Naţional “Gheorghe Lazăr” din Capitală, cu ultima medie 9.65. Urmează apoi, cu medii de admitere între 9.52 şi 9.42 – Colegiul Naţional “Spiru Haret” din Bucureşti, Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”Cluj-Napoca, Colegiul Naţional “Mihai Viteazul”, Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” din Constanţa, Colegiul Naţional Bilingv “George Coşbuc”, Liceul Teoretic “Avram Iancu” Cluj – Napoca şi Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai”.
Pe ultimele două locuri se situează Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” Iaşi şi Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” Iaşi, la ambele unităţi de învăţământ ultima medie de admitere a fost 9.25.

Peste 111.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admişi în învăţământul liceal în etapa de repartizare computerizată, anunţă Ministerul Educaţiei, care a făcut publice rezultatele admiterii, elevii admişi reprezentând 98,56% din totalul elevilor cu opţiuni completate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.