Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Topul stupefiantelor din România: Care este cel mai consumat drog și unde sunt cei mai muți consumatori

droguri

La nivel național cel mai consumat drog este canabisul, acesta fiind și cel mai traficat drog și consumat în ultimii ani în România, spune ministrul Justiției, Alina Gorghiu, care a arătat clasamentul drogurilor consumate. În privința heroinei, 80% dintre consumatori locuiesc în Capitală, notează Mediafax.

„La nivel național cel mai consumat drog este canabisul, este cel mai traficat drog și consumat în ultimii ani în România. Acest consum de canabis a crescut în principal în categoria de vârstă 15 – 34 de ani, dar și în rândul populației școlare. Vă spuneam că 1% din elevi debutează cu consumul de canabis la 13 ani sau mai devreme. Cocaina, extasy, heroina... La heroină este un element specific, are o treime din consumatori în calupul de vârstă 35 – 39 de ani, peste 80% dintre ei sunt la nivel de Capitală, locuiesc în București”, spune Alina Gorghiu.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, este de părere că trebuie discutate problemele legate de consumul și traficul de droguri mult timp de acum înainte și trebuie identificate soluții foarte serioase și trebuie asumate ca proiect național.

„În primele șase luni ale anului 2023, 360 de persoane au fost condamnate definitiv pentru infracțiuni de trafic. Se adaugă 135 de persoane condamnate în alte dosare în care obiectul este secundar infracțiunii de trafic intern sau internațional. În total 495 de condamnați în primele 6 luni ale lui 2023”, arată Gorghiu, care crede că cea mai bună soluție ar fi înființarea unui registru național al traficanților, pe modelul registrului național al agresorilor sexuali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.