Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tot mai multe companii crypto se mută în paradisul fiscal Puerto Rico.

puerto rico

Puerto Rico este un paradis fiscal. Acest lucru este vaabil pentru toată lumea, dar abordarea insulei în ceea ce privește câștigurile de capital, veniturile și impozitele pe afaceri este exact ceea ce caută pro-capitalistii într-o jurisdictie. Cu bonusul de a păstra pașaportul SUA.

Un element care definește cea mai recentă migratie a cripto spre insulă este insistența că de data asta se mută afaceri întregi. Pantera, unul dintre cele mai urmărite fonduri speculative din cripto, s-a mutat la San Juan. La fel și CoinMint, un mare miner bitcoin, SuperRare, o platformă de token nefungibilă (NFT) bine stabilită și cuplul legendar de Amanda și Sam Cassatt, de la ConsenSys transformați în guru de marketing și, respectiv, investitor.

Sunt oameni cu bani, coderi independenți și cei care doar își încearcă mâna. Coral DeFi, o platformă de gestionare a investițiilor, Dex Grid, o un startup de energie descentralizată și protocolul de finanțare descentralizată BarnBridge (DeFi) au fost înființate de la început în Puerto Rico, informează CoinDesk.

Și afacerile sunt mai mult decât binevenite. În 2012, Puerto Rico a adoptat două legi, Legea 20 și Legea 22, menite să atragă antreprenorii și corporațiile. Actul 20 stabilește o taxă de 4% pentru întreprinderile care exportă servicii - să spunem consultanță blockchain - de pe insulă.

Tot mai multe companii crypto se mută în paradisul fiscal Puerto Rico.

continentului și îi scutește pe locuitori de impozitele pe câștigurile de capital. Acest lucru îl face singurul loc pe solul SUA în care veniturile din investiții, dobânzi și dividende nu sunt taxate. Tot ce trebuie să faceți este să petreceți 183 de zile pe an pe insula cunoscută pentru plajele sale albe ca perle și rom (este acceptabilă și reședința pe o barcă în apele teritoriale).

„Nu aș numi-o o breșă”, a spus Shehan Chandrasekera, CPA și cofondator al Column Tax. „Nu cred că este un lucru ascuns. Puerto Rico și alte paradisuri fiscale sunt cunoscute șî menționate destul de frecvent în rândul comunității celor bogați. ”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.