Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tot mai multe persoane din administroația penitenciarelor se îmbolnăvesc cu noul coronavirus: au fost anunțate încă 11 cazuri

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat că, în intervalul 6-13 august, au fost înregistrate 11 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, în rândul personalului sistemului administraţiei penitenciare. În prezent, din totalul cazurilor raportate, doar 48 de poliţişti de penitenciare încă urmează conduita terapeutică stabilită de specialiştii Ministerului Sănătăţii, până la vindecare, relatează News.ro.

„Vă informăm că, în intervalul 06-13.08.2020, au fost înregistrate 11 noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului sistemului administraţiei penitenciare. Poliţiştii de penitenciare au exercitat atribuţii de serviciu în sectoarele operativ şi administrativ, cu purtarea echipamentului de protecţie. În prezent, din totalul cazurilor raportate, doar 48 de poliţişti de penitenciare încă urmează conduita terapeutică stabilită de specialiştii Ministerului Sănătăţii, până la vindecare”, arată un comunicat al ANP remis joi News.ro.

Sursa citată precizează că unităţile în care sunt încadraţi cei infectaţi „menţin aplicarea prevederilor Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgenţă”.

„Subliniem, astfel, că, în contextul epidemiologic naţional, numărul cazurilor active COVID-19 la nivelul personalului de penitenciare nu afectează continuitatea misiunilor locurilor de deţinere şi validează efortul constant de a preveni şi limita răspândirea noului coronavirus. De altfel, referitor la persoanele private de libertate, amintim că acestea sunt zilnic monitorizate medical, iar verificările nu au relevat existenţa unor simptome specifice COVID-19”, conchide sursa menţionată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.