Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tot mai mulți miliardari se îndreaptă către criptomonede, din cauza temerilor legate de inflația monedelor fiat

zf.ro
bitcoin criptomonede

Numărul de miliardari care au investit în cripto a crescut anul trecut, iar această tendință ar putea continua în 2022, pe măsură ce temerile legate de fiat se intensifică. Anterior, investitorii anti-cripto se îndreaptă din ce în ce mai mult la bitcoin și frații săi ca o acoperire împotriva preocupărilor legate de inflația monedelor fiat.

Un exemplu este miliardarul de origine maghiară Thomas Peterffy, care, într-un raport Bloomberg de 1 ianuarie, a spus că ar fi prudent să aveți 2-3% din portofoliul cuiva în cripto-active în cazul în care fiat-ul „se duce dracului”. Se pare că are o valoare de 25 de miliarde de dolari, conform cointelegraph.com

Firma lui Peterffy, Interactive Brokers Group Inc., a anunțat că va oferi clienților săi tranzacționare criptografică la jumătatea anului 2020, ca urmare a creșterii cererii pentru clasa de active. Compania oferă în prezent Bitcoin, Ethereum, Litecoin și Bitcoin Cash, dar va extinde această selecție cu încă 5-10 monede luna aceasta.

Peterffy, care deține el însuși o cantitate nedezvăluită de cripto, a spus că este posibil ca activele digitale să obțină „randimente extraordinare”, chiar dacă unele ar putea ajunge și la zero, potrivit Bloomberg. „Cred că poate ajunge la zero și cred că poate ajunge la un milion de dolari”, a adăugat el înainte de a afirma: „Habar n-am”.

La începutul lunii decembrie, miliardarul a prezis că Bitcoin ar putea crește până la 100.000 USD înainte ca piețele să înceapă să se retragă.

Fondatorul Bridgewater Associates, Ray Dalio, este un alt miliardar renumit care a dezvăluit că portofoliul său conținea niște Bitcoin și Ethereum anul trecut. Această revelație a venit la doar câteva luni după ce a pus sub semnul întrebării proprietățile criptomonedei ca depozit de valoare.

El și-a schimbat acum această poziție și vede investițiile în cripto-active ca „bani alternativi” într-o lume în care „numerarul este un gunoi”, cu inflația care erodează puterea de cumpărare.

La sfârșitul lunii decembrie, Dalio a comentat că a fost impresionat de modul în care a durat cripto , înainte de a afirma „Numerarul, care majoritatea investitorilor cred că este cea mai sigură investiție, este, cred, cea mai proastă investiție”.

Managerul miliardarului de fonduri speculative Paul Tudor Jones a cumpărat și Bitcoin anul trecut , etichetând această mișcare drept o acoperire împotriva inflației.

Pachetele de stimulare induse de pandemie au provocat tulburări economice pe tot globul, consecințele cărora ar putea persista decenii. În Statele Unite ale Americii, inflația este la un nivel maxim de 4 decenii de 6,8%. Acest lucru a dus la o creștere a indicelui prețurilor de consum (IPC), deoarece costurile mărfurilor zilnice continuă să crească.

Miliardarii văd deja semnele de pericol cu ​​monedele fiat și manipularea băncii centrale și se îndreaptă din ce în ce mai mult către activele cripto. Anul 2022 ar putea vedea mai mulți investitori bogați să-și alăture rândurile dacă tendința va continua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.