Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TotalEnergies a reuşit să intre ca prim partener într-un proiect gigant de GNL în Qatar

TotalEnergies a reuşit să intre ca prim partener într-un proiect gigant de gaze naturale lichefiate (GNL) în Qatar, proiect care se află în faza de construcţie şi al cărui obiectiv este creşterea capacităţii de export a ţării de la 77 la 110 milioane tone pe an, relatează agenţia EFE.

Grupul energetic francez a explicat duminică, într-un comunicat, că în procesul de licitaţie care s-a derulat i-a fost atribuit un procent de 25% într-o societate mixtă, în care pachetul de 75% va fi deţinut de compania de stat Qatar Energy.

Această companie mixtă va deţine 25% din proiectul North Field East (NFE), în cadrul căruia estimează să producă 32 de milioane de tone anual de GNL, potrivit Agerpres.ro.

Directorul general executiv al TotalEnergies, Patrick Pouyanne, consideră că a fost "o nouă zi istorică" pentru compania sa în Qatar, unde are activitate de peste 80 de ani şi unde a fost prezentă la naşterea afacerii GNL.

"Suntem foarte mândri - a spus el - că TotalEnergies a fost aleasă din nou de Qatar, de data aceasta ca prim partener în noua fază de expansiune a GNL".

Ministrul qatarez al Energiei şi CEO al Qatar Energy a semnalat, la rândul său, că proiectul NFE va permite nu numai "garantarea utilizării optime a resurselor naturale " ale ţării, dar şi "va aproviziona lumea cu energia mai curată şi mai fiabilă de care are nevoie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.