Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TotalEnergies își extinde portofoliul upstream în Emiratele Arabe Unite cu mai multe câmpuri offshore

libyaupdate.com
totalenergies

TotalEnergies, gigantul energetic cu sediul în Franța, a încheiat un acord cu CEPSA pentru a achiziționa activele sale upstream din Emiratele Arabe Unite (EAU), ceea ce va permite companiei petroliere majore să adauge mai multe câmpuri offshore la portofoliul său de active, anunță offshore-energy.biz.

TotalEnergies a dezvăluit miercuri, 1 martie 2023, că a semnat un acord de achiziție a activelor upstream ale CEPSA în EAU, cu data efectivă de 1 ianuarie 2023. Datorită acestui acord, jucătorul francez va dobândi o participație de 20% în concesiunea offshore Satah Al Razboot (SARB), Umm Lulu, Bin Nasher și Al Bateel (SARB și Umm Lulu).

În plus, compania petrolieră majoră va achiziționa o participație indirectă de 12,88% în concesiunea Mubarraz deținută de Abu Dhabi Oil Company (ADOC), prin achiziționarea a 20% din Cosmo Abu Dhabi Energy Exploration & Production Co. (CEPAD), o companie care deține o participație de 64,4% în ADOC.

Potrivit TotalEnergies, concesiunea SARB și Umm Lulu, în care ADOC deține o participație de 60% alături de OMV (20%), include două câmpuri offshore majore și este operată de ADNOC Offshore. Pe de altă parte, concesiunea Mubarraz cuprinde patru câmpuri offshore producătoare.

Patrick Pouyanné, președinte și director general al TotalEnergies, a remarcat: "Ambele concesiuni sunt în curs de finalizare: "Această tranzacție reprezintă o altă etapă importantă în parteneriatul nostru de lungă durată cu ADNOC și ne va consolida și mai mult prezența în Abu Dhabi, unde suntem prezenți din 1939. Achiziția unui interes de lucru de 20% în SARB și în concesiunea Umm Lulu este pe deplin aliniată cu strategia noastră de a ne concentra pe active cu costuri reduse și cu emisii reduse."

Gigantul francez a explicat că tranzacția cu SARB și Umm Lulu și cea cu Mubarraz sunt supuse îndeplinirii condițiilor precedente obișnuite, inclusiv formalizarea documentației și aprobările finale.

În plus, TotalEnergies este prezentă în Emiratele Arabe Unite de mai bine de 80 de ani. În ianuarie 2022, compania s-a alăturat Masdar și Siemens Energy într-o inițiativă pentru a impulsiona dezvoltarea hidrogenului verde și pentru a produce combustibil sustenabil pentru aviație.

Câteva luni mai târziu, TotalEnergies și ADNOC au semnat un acord de parteneriat strategic care vizează evaluarea în comun a unor noi oportunități de creștere prin cooperare multienergetică pe întregul lanț valoric energetic.

În parteneriat cu ADNOC, TotalEnergies deține o participație de 10% în concesiunea petrolieră onshore a ADNOC; 20% în concesiunea petrolieră offshore Umm Shaif și Nasr și 5% în concesiunea petrolieră offshore Lower Zakum.

În plus, jucătorul francez deține o participație de 15% în ADNOC Gas Processing (fosta GASCO); 5% în ADNOC LNG (fosta ADGAS); 5% în National Gas Shipping Company (NGSCO); și 40% în concesiunea de gaze neconvenționale Ruwais Diyab.

În plus, TotalEnergies, în parteneriat cu Mubadala, deține o participație de 24,5 % în Dolphin Energy, "primul proiect de comercializare a gazelor" între Qatar, EAU și Oman (2007).

Gigantul energetic francez este activ în producția de energie electrică din Emiratele Arabe Unite din 2001, prin intermediul uzinei de desalinizare și a centralei electrice Taweelah, care acoperă aproximativ 10% din necesarul de apă și electricitate al Abu Dhabi, în parteneriat cu TAQA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.