Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toți ochii pe Ucraina: Joe Biden va discuta cu liderii din Grupul G7 şi cu Zelenski

dailymail.co.uk
lideri g7

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va participa, vineri, la o reuniune specială, prin videoconferinţă, cu liderii din Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) şi cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pe tema modalităţilor de susţinere a Ucrainei, anunță Mediafax.

Reuniunea este dedicată continuării "coordonării eforturilor de susţinere a Ucrainei şi de tragere la răspundere a Rusiei pentru acest război", a declarat joi seară Karine Jean-Pierre, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA, citată de postul de televiziune CNN.

Grupul G7 a devenit o ancoră a reacţiei noastre puternice şi unitare faţă de Rusia

"În urmă cu un an, acest Grup s-a reunit la doar câteva ore după ce tancurile ruse pătrunseseră în Ucraina, pentru a impune costuri fără precedent pentru (preşedintele Vladimir) Putin şi pentru acoliţii acestuia. Am colaborat pentru a furniza Ucrainei asistenţa de securitate, economică şi bugetară, umanitară şi în materie de energie", a notat oficialul american.

"Grupul G7 a devenit o ancoră a reacţiei noastre puternice şi unitare faţă de Rusia. Mâine, liderii vor discuta despre modul în care vom continua să susţinem Ucraina, de a continua să intensificăm presiunile asupra lui Putin şi asupra celor care îi facilitează agresiunea", a subliniat Karine Jean-Pierre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.