Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toți ochii sunt pe China! Şeful administraţiei Zelenski, despre un posibil ajutor militar chinez pentru Rusia: 'O greșeală mare și periculoasă'

CGTN
rusia china

Şeful cancelariei prezidenţiale ucrainene, Andri Ermak, a declarat pentru Fox News că dacă Republica Populară Chineză decide să furnizeze arme Rusiei, un astfel de gest ar fi o greșeală mare și periculoasă, contrar poziției Beijingului privind reglementarea pașnică a războiului din Ucraina, scrie Rador.

Potrivit lui Ermak, poziția oficială a Chinei cu privire la necesitatea unei reglementări pașnice este un semnal bun al unei potențiale pregătiri pentru a lua parte la acest proces. Cu toate acestea, a subliniat Ermak, "acum, trebuie să ne uităm la acțiunile Chinei".

"Trebuie să înţelegem clar ceea ce China are cu adevărat în vedere și ce este dispusă să facă pentru a ajuta la încheierea acestui război" - a remarcat Andri Ermak.

Potrivit acestuia, ar fi o greșeală foarte mare și periculoasă dacă Republica Populară Chineză ar decide să furnizeze Federației Ruse arme care să-i ajute pe ruși să omoare ucraineni și să distrugă infrastructura civilă a Ucrainei.

"Acest lucru va contrazice poziția privind o înțelegere pașnică pe care o declară China" - a declarat Ermak, citat de serviciul de presă al Președinției de la Kiev.

Amintim că recent, au apărut informaţii potrivit cărora guvernul chinez ia în considerare posibilitatea de a furniza Rusiei drone și muniție pentru a fi utilizate în războiul împotriva Ucrainei. Der Spiegel a scris că Rusia negociază cu un producător chinez de drone pentru producția în masă de drone kamikaze.

Casa Albă a reacţionat deja, prin intermediul lui Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al președintelui Joe Biden. Acesta a avertizat că vor exista "costuri reale" pentru China, dacă această ţară va continua să sprijine Rusia.

Între timp, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, şi-a exprimat speranţa că autorităţile din China vor fi de partea Ucrainei, deoarece un ajutor acordat ruşilor ar putea duce la al treilea război mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.