Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Toţi românii visau la acest lucru: Când intră România în Schengen

Schengen

Toţi românii aşteptau acest anunţ care părea că nu mai vine. Ei bine, ministrul de Interne, Carmen Dan a anunţat că aderarea noastră la spațiul de liberă circulație va fi făcut, în sfârșit.  Carmen Dan a arătat că România merită să adere la Schengen având în vedere modul corect de punere în aplicare a legislației europene, conform qmagazine.ro.

Citește și: Funeraliile regelui Mihai, în presa internațională: ce au remarcat jurnaliștii străini

„Rezultatele operative ale României reprezintă noi dovezi în ceea ce privește modul corect de punere în aplicare a legislației europene. În 2016, spre exemplu, România s-a situat pe locul 5 în topul accesărilor Sistemului de Informații Schengen, pe locul 2 în topul hit-urilor pe semnalări străine, pe locul 4 la nr. de amprente introduse în SIS”, a declarat Carmen Dan.

Citește și: ALERTĂ - ANM anunță că vin ninsorile: care sunt zonele vizate

Ministrul de Interne nu s-a oprit aici. "Motivele respingerii constante țin de aspecte de politică internă ale respectivelor state sau de conexarea nefundamentată a aderării cu Mecanismul de Cooperare și Verificare, de argumente legate de abuzul sistemelor sociale ale cetățenilor români, aspecte externe condițiilor de evaluare.”, a mai spus Carmen Dan.

De asemenea, eforturile MAI au fost substanțiale pentru îndeplinirea obiectivului de aderare. „Eforturile MAI pentru îndeplinirea obiectivului de aderare a României la spațiul Schengen au acoperit o multitudine de componente de ordin legislativ, instituțional, procedural, organizatoric, în perioada 2007-2011, pentru pregătirea și derularea procesului de evaluare Schengen, proces coordonat de MAI, sub umbrela Comisiei Naționale de Autoevaluare Schengen. România are o contribuție esențială la securizarea frontierelor UE, prin utilizarea celor mai bune practici la nivel european în privința bazelor de date şi a sistemelor de supraveghere a acestora”, a arătat ministrul.

Citeşte şi: Avere FABULOASĂ a familiei regale: ce moștenire a lăsat în urma sa Regele Mihai

În final, Carmen Dan a arătat de ce este atât de important ca România să fie primită în această elită a Europei. "România este unul din cei mai importanți contribuitori la activitatea agențiilor europene în domeniul JAI, respectiv Frontex, BESA, eu-LISA, Europol și Cepol, cu rol esențial în securizarea frontierelor europene. Prin aderarea la spaţiul Schengen, România va consolida securitatea spațiului european de liberă circulație. Să nu trecem cu vederea faptul că România sprijină adoptarea, la nivelul UE, a noilor instrumente de securitate, susținând, totodată, necesitatea de a le implementa la toate frontierele externe UE pentru a asigura o abordarea unitară atât la nivelul a statelor Schengen cât și la nivelul statelor non-Schengen. Acest fapt va genera beneficii pentru securitatea întregii UE, în special în contextul actualelor provocărilor teribile de la nivel european. Vom intra în Schengen. Suntem mai aproape ca oricând de Schengen”, a mai spus Carmen Dan, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.