Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Totul decurge conform planului'. Ministerul Apărării de la Kiev comunică rezultatele contraofensivei

wikipedia
Hanna Maliar

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a declarat, vineri, că acţiunile contraofensive ale armatei Ucrainei se desfăşoară conform planului. Cu toate acestea, Maliar a subliniat că numai armata poate evalua rezultatele și obiectivele îndeplinite. Potrivit acesteia, contraofensiva nu înseamnă doar înaintarea activă a armatei și eliberarea teritoriilor de sub ocupaţie rusă. Maliar a remarcat că acțiunile ofensive presupun executarea multor sarcini.

"Contraofensiva, dacă vrem să o evaluăm în funcție de eficacitatea acesteiea, nu înseamnă doar înaintare și așezări eliberate. Presupune o mulțime de sarcini diferite. Amintiți-vă, în mod special, cât de mult a durat pregătirea situației pentru eliberarea Hersonului. Nu a fost instantanee. Au fost câteva luni de pregătire a situației în sine, a atmosferei necesare eliberării. În mod similar, acum, la fel, sunt îndeplinite anumite sarcini" - a explicat Maliar, potrivit Rador.

Viceministrul ucrainean al apărării a menționat că cea mai importantă sarcină pentru soldații Kievului este distrugerea forțelor inamice - trupe, echipamente și posturi de comandă.

"În fiecare zi, sunt distruse posturi de comandă inamice, echipamente, tancuri, elicoptere, zone de concentrare militară. În fiecare zi! Dacă toate acestea nu ar fi distruse, s-ar îndrepta împotriva noastră. Adică atunci când preluăm inițiativa, nu înseamnă că pur și simplu mergem înainte. Înseamnă că am eliminat atât de multe forțe din partea inamicului, încât acesta nu mai poate opri această inițiativă" - a subliniat Hanna Maliar.

Potrivit acesteia, din punct de vedere al eficacității, contraofensiva ucraineană decurge conform planului.

"Prin urmare, toate aceste sarcini sunt îndeplinite și doar militarii le pot evalua corect și just. Conform evaluării acestora, totul decurge conform planului" - a adăugat viceministrul apărării de la Kiev.

RBC notează că, în ultima lună, apărătorii ucraineni au început operațiuni ofensive în mai multe direcții ale frontului. Acum, au loc bătălii active în zonele Melitopol, Berdiansk și Bahmut, unde soldații ucraineni raportează zilnic succese. În sud, Forțele Armate ale Ucrainei continuă să exercite presiuni asupra ruşilor, pentru a distruge apărarea forțelor de ocupație. Lângă Bahmut, apărătorii ucrainean avansează pe flancuri, în timp ce ruşii suferă pierderi - potrivit Statului Major al Ucrainei. Recent, Kievul a raportat că forțele ucrainene de lângă Bahmut au preluat inițiativa strategică și desfășoară operațiuni ofensive pe segmente extinse ale frontului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.