Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Totul despre celebra mașină a lui Mr. Bean

Radu Pop

Seria Mr. Bean din anii `90 este de actualitate și în prezent, fiind adesea difuzată de posturi de televiziune și accesată de asemenea pe platforme online precum YouTube. Emblematică pentru Mr. Bean este celebra mașină pe care o conduce în serial. Mașinuța pe care o tratează cu atât de mult drag este marca Mini, un model din acea perioadă. De fapt, puține persoane știu că personajul Mr. Bean a avut mai mult de un Mini, iar primul pe care l-a condus a fost... portocaliu. În serial și în filme, Mr. Bean și mașina sa trec prin aventuri memorabile.

Rowan Atkinson, actorul care l-a interpretat pe Mr. Bean, este un cunoscut pasionat al mașinilor. Spre deosebire de alegerea sa din serial, în viața reală conduce alte tipuri de mașini, inclusiv unele sport, foarte scumpe. De exemplu, cu mai mulți ani în urmă, apăreau în presă fotografii cu Rowan Atkinson coborând în fața unui magazin dintr-un automobil de lux - Mercedes SLS AMG. Celebrul actor deține multe super mașini, a participat la curse originale și are și un permis de conducere de camion.

Pasiunea pentru mașini este comună în rândul oamenilor, nu întâmplător există atât de multe filme cu super automobile, dar și jocuri video legate de subiect. Seriile de jocuri video Need for Speed, Mario Kart sau Gran Turismo au mare succes în zona de divertisment, de mulți ani. Există resurse legate de domeniul auto până și pentru cei dornici de distracție la cazino online. Cash Pump de la Play'n GO și Street Racer de la Pragmatic Play sunt astfel de titluri de păcănele online disponibile și la operatori licențiați în România.

Povestea mașinilor folosite de Mr. Bean

Se spune că Atkinson a ales el însuși varianta de Mini și culorile, din cauza naturii amuzante a mașinii. Automobilul este un element important de recuzită, alături de ursulețul de pluș, la fel de celebrul Teddy, mereu alături de personajul Mr. Bean. Actorul a ales culoarea pentru că dorea ca mașina lui Mr. Bean să fie vopsită într-o culoare pe care el nu o va alege niciodată.

Deși lumea îl asociază pe Mr. Bean cu un singur Mini galben portocaliu cu o capotă neagră, se pare că personajul a folosit cel puțin șase Mini-uri pe parcursul serialului și al filmelor, conform datelor de pe website-ul oficial al mărcii Mini, unde există un spațiu dedicat pentru povestea mașinilor lui Mr. Bean. De ce au fost folosite mai multe mașini? Motivul principal este acela că  aventurile lui Mr. Bean au dus adesea la distrugerea mașinilor sale într-un fel sau altul. Piesele au fost adesea scoase din modelele utilizate anterior și puse în alte mașini în timpul producției.

În episodul pilot al serialului, difuzat pe 1 ianuarie 1990, Mr. Bean apare pentru prima dată la volanul unui Mini portocaliu. Încă de atunci, apare un element emblematic: lacătul pe care Mr. Bean îl folosește pentru a încuia mașina. Nu este clar ce model a fost cel utilizat atunci, variantele ar fi MK2 Morris Mini sau MK1 Austin Mini cu o grilă MK2 și lumini spate instalate. Așadar, cel mai probabil vorbim despre o mașină modificată, căci cei de la Mini nu au furnizat în mod direct mașina pentru serial, așa cum se obișnuiește mai nou în multe producții de cinema și de televiziune.

Al treilea episod din Mr. Bean ne indică modelul celebru de mașină ce a rămas asociat cu personajul: un Leyland Cars Mini 1000 Mark IV din 1977 în Austin Citron Green, cu capota vopsită în negru mat și plăcuța de înmatriculare SLW 287R. Au fost utilizate mai multe astfel de mașini, iar husa volanului, scaunele și covorul de la modelul Mini portocaliu au fost transferate ulterior la cele verzi, mai noi.

Unul dintre cele mai cunoscute episoade Mr. Bean în care apare în prim-plan mașina Mini este episodul intitulat Do-It-Yourself Mr. Bean. Personajul principal merge cu mașina la magazin, dorind să profite de reducerile de Anoul Nou. Cumpără cutii de vopsea, perii, mopuri, dar și un fotoliu care ajunge să fie legat de plafonul mașinii. Cum nu mai poate încăpea în Mini, improvizează un sistem în care conduce mașina din fotoliul de deasupra mașinii! Planul este ingenios, controlează roțile cu mai multe legături și folosește un mop și o mătură pentru a comanda mașina. Pentru a marca umorul de situație, Mr. Bean pierde la final controlul comenzilor și ajunge în spatele unui camion care transportă perne, rezultând un accident aparent ușor.

Cum poți vedea în realitate mașina lui Mr. Bean

Mini clasicul folosit în show-ul și filmele Mr. Bean se află în prezent în Muzeul BMW Classic din Munchen, purtând încă vopsea galbenă emblematică cu capota neagră. Are chiar și lacătul pe ușa șoferului și alte detalii pe care fanii serialului Mr. Bean le vor recunoaște cu siguranță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.