Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Totul este pregătit în Arabia pentru startul Cupei Mondiale a Cluburilor FIFA 2023

graiul.ro
fotbal gol plasa poarta

Cupa Mondială a Cluburilor va avea loc între 12 și 22 decembrie în orașul Jeddah, Arabia Saudită. Fluminense din Brazilia și Manchester City din Anglia sunt principalele favorite care vor încerca să ia locul lui Real Madrid pentru titlul de cea mai bună echipă din lume.

Cupa Mondială a Cluburilor FIFA 2023 va debuta marțea aceasta la Jeddah, pe malul Mării Roșii, în Arabia Saudită. Va fi a douăzecea și ultima ediție a turneului care reunește cele mai bune 7 echipe din lume, potrivit mediafax.

De la următoarea ediție, când va fi găzduită de Statele Unite, vor concura 32 de echipe, ceea ce o va face și mai asemănătoare cu Cupa Mondială FIFA pentru echipele naționale.

Trebuie amintit că Cupa Mondială a Cluburilor a succedat finalei intercontinentale, care era disputată doar de campioanele din Copa Libertadores a Americii (Conmebol) și Liga Campionilor (UEFA), turneu care se juca din 1960.

Fluminense și Manchester City pornesc ca principale favorite la titlu, pe baza istoricului și a formei lor actuale. Brazilienii și-au câștigat locul în urma victoriei cu 2-1 în fața lui Boca în finala Copa Libertadores, în urmă cu puțin peste o lună. Dacă brazilienii vor obține titlul, vor deveni a patra echipă braziliană care se încoronează campioană, după dubla lui Corinthians și titlurile lui Inter și Sao Paulo.

Între timp, Manchester City și-a câștigat locul după ce a trecut cu 1-0 de Inter în finala Ligii Campionilor, în iunie, cu un gol al lui Rodri Hernández. De asemenea, englezii vor urmări să devină a patra echipă din țara lor care câștigă titlul și să o egaleze pe marea rivală, Manchester United, cu un titlu de cea mai bună echipă din lume. Celelalte echipe engleze care au reușit acest lucru au fost Chelsea și Liverpool, în 2021 și, respectiv, 2019.

În ceea ce privește turneul cu 7 echipe, reprezentntele UEFA (City) și CONMEBOL (Fluminense) încep direct în semifinale.

Evenimentul va debuta cu meciul din preliminarii dintre Al-Ittihad (campioana Arabiei Saudite, țara gazdă) și Auckland City (campioana Oceaniei), de la ora 20.00 (ora României). Învingătoarea acestui meci își va asigura un loc în sferturile de finală, unde o așteaptă Al-Ahly (campioana Africii). Cealaltă semifinalistă va ieși din confruntarea dintre Urawa Red Diamonds (campioana Asiei) și León (campioana Concacaf).

După turul preliminar dintre Al-Ittihad și Auckland City, va urma o a doua fază, în care două meciuri vor stabili adversarele din semifinale pentru Fluminense și Manchester City, care sunt capi de serie și nu se pot întâlni decât într-o ipotetică finală. Toate meciurile vor avea prelungiri în caz de egalitate în timpul regulamentar, iar dacă va fi necesar, meciul va fi decis la penalty-uri.

Iată cum se va desfășura turneul:

Primul tur

Al-Ittihad FC vs. Auckland City (12 decembrie, ora 20:00)

Runda a doua

Club León vs. Urawa Reds (15 decembrie, ora 16:30)

Al Ahly FC vs. Al-Ittihad FC/Auckland City (15 decembrie, 20:00)

Semifinale

Fluminense vs. Al Ahly/Al-Ittihad FC/Auckland City (18 decembrie, ora 20:00)

Club León/Urawa Reds vs. Manchester City (19 decembrie, ora 20:00)

Meciul pentru locul al treilea

Vineri, 22 decembrie, de la ora 16:30

Finala

Vineri, 22 decembrie, ora 20:00


Echipe participante

Manchester City (Anglia) - Câștigătoarea Ligii Campionilor UEFA

Fluminense (Brazilia) - Câștigătoarea Copa CONMEBOL Libertadores

Club León (Mexic) - Câștigătoarea Cupei Campionilor CONCACAF

Urawa Red Diamonds (Japonia) - Câștigătoare a Ligii Campionilor AFC

Al-Ahly (Egipt) - Câștigătoare a Ligii Campionilor CAF

Auckland City (Noua Zeelandă) - Câștigătoare a Ligii Campionilor OFC

Al-Ittihad FC (Arabia Saudită) - Gazda și câștigătoarea Ligii profesioniste saudite


Echipa care a câștigat de cele mai multe ori Cupa Mondială a Cluburilor FIFA în formatul actual este Real Madrid, cu cinci titluri, urmată de Barcelona, cu trei. Corinthians și Bayern Munchen, pe de altă parte, au sărbătorit de două ori. Lista este completată de Liverpool, Chelsea, Sao Paulo, Inter din Brazilia, Milan, Inter Milano și Manchester United.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.