Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TRĂDARE MAXIMĂ în SUA: Donald Trump nu se aștepta la așa ceva

Donald Trump nebun

Deputatul american Richard Hanna a devenit primul membru al Partidului Republican care denunţă public conduita candidatului Donald Trump şi anunţă că o susţine pe candidata Partidului Democrat, Hillary Clinton, la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, informează Reuters.

Decizia lui Richard Hanna a fost luată la câteva zile după disputa verbală între Trump şi părinţii unui soldat american de religie musulmană ucis în războiul din Irak, caz care a alimentat criticile la adresa opiniilor şi stilului miliardarului american care candidează pentru Casa Albă.

Citește și: E transsexual la doar 5 ani: Băiețelul care a devenit, în acte, fetiță

Hanna, care nu va candida pentru un nou mandat în Congresul american, a calificat atacurile verbale ale lui Donald Trump la adresa familiei militarului american ucis drept 'profund greşite'.

''Pentru mine, nu este suficient să denunţ pur şi simplu comentariile sale. El este nepotrivit pentru a servi partidul nostru şi a ne conduce ţara'', a scris Richard Hanna într-un mesaj postat pe syracuse.com, website-ul publicaţiei Post Standard.

Citește și: Telefonul afectează fertilitatea bărbatului: Ultimul studiu despre infertilitatea masculină

El a adăugat că pe 8 noiembrie va vota pentru Hillary Clinton. ''Deşi nu sunt de acord cu ea în legătură cu multe chestiuni, voi vota pentru doamna Clinton. Voi fi optimist şi hotărât în credinţa mea că a fi un bun american care îşi iubeşte ţara este mult mai important decât partide şi victorii sau înfrângeri. Am încredere că ea poate conduce'', a scris Hanna.

Donald Trump l-a atacat dur sâmbătă pe tatăl unui soldat american musulman ucis în Irak şi care l-a criticat pe miliardar la Convenţia Partidului Democrat de învestire a lui Hillary Clinton.

Citește și: Șeful de la Twitter spune de ce nu a blocat niciodată pe nimeni

Khizr Khan, al cărui fiu, Humayun, a fost căpitan în cadrul forţelor terestre şi a murit în luptă în 2004 în Irak, a avut joi o pledoarie puternică în favoarea lui Hillary Clinton, denunţând în acelaşi timp afirmaţiile de campanie anti-musulmane şi anti-imigranţi ale lui Trump.

Trump a răspuns dur, conform unor extrase publicate sâmbătă dintr-un interviu care urmează să fie difuzat duminică de postul de televiziune ABC News. "Cine a scris asta? Scribii lui Hillary au compus asta?", a întrebat candidatul republican la Casa Albă.

Citește și: Cum să fii fericit: Etapele oferite de oamenii de știință

Joi seară, într-o intervenţie în faţa delegaţilor democraţi, Khan, cu soţia sa alături, a exprimat "recunoştinţa" sa şi a acesteia pentru faptul "de a fi aici, cu dumneavoastră, în calitate de patrioţi americani musulmani, în loialitatea noastră de neclintit faţă de ţară". "Donald Trump îşi petrece timpul atacând reputaţia musulmanilor. Nu are respect faţă de minorităţi: femei, judecători şi chiar responsabili ai propriului partid. Îi place să construiască ziduri şi vrea să ne interzică accesul în această ţară", a acuzat tatăl militarului mort citat de agerpres.ro.

Citește și: Prima școală din lume ce interzice aplauzele: Un stat democratic face asta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.