Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trădătorii din Ucraina vor fi aspru pedepsiți: Colaborarea cu Rusia 'costă' 12 ani de închisoare

Telegram
soldati rusi Mariupol spetnaz

Parlamentul de la Kiev a aprobat joi o lege care prevede pedepse de până la 12 ani de închisoare pentru colaborarea cu Rusia, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Textul a întrunit 350 de voturi pentru, 39 de abţineri şi niciun vot împotrivă, a comunicat Rada (parlamentul unicameral al Ucrainei).

Este prima lege de acest gen adoptată în Ucraina după 24 februarie, când a început invazia rusă, şi prima oară de la începutul războiului când la sediul parlamentului, în centrul Kievului, s-au reunit peste 360 de deputaţi ucraineni.

Noua reglementare a adăugat la Codul Penal ucrainean un nou articol, intitulat "Ajutorul şi complicitatea cu statul agresor", conform căruia se pedepseşte cu 10 până la 12 ani de detenţie orice cooperare cu inamicul, cu administraţia sau forţele armate a acestuia sau cu formaţiunile sale paramilitare.

La închisoare se adaugă şi pedepse complementare: interzicerea ocupării de funcţii publice, inclusiv locale, pe o perioadă de până la 15 ani, sau confiscarea bunurilor celor condamnaţi pentru infracţiunea respectivă.

Olena Şuliak, lidera partidului prezidenţial Slujitorul Poporului, a salutat noua lege, afirmând că este "o sancţiune justă împotriva celor care ajută agresorul".

Imediat după votul parlamentului, parchetul din Herson, oraş din sudul Ucrainei ocupat de armata rusă, a anunţat pe Telegram deschiderea unei anchete împotriva a doi locuitori din Nova Kahovka, localitate aflată la 80 de km spre est, suspectaţi că au ajutat "din propria voinţă" forţele invadatoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.