Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tradiții și obiceiuri de Crăciun, din moși-strămoși. Tăierea și prepararea porcului / VIDEO

rfi.ro
porci

Tradiții și obiceiuri de Crăciun, din moși-strămoși. Tăierea și prepararea porcului

Tăierea porcului este o tradiție importantă în România, care se desfășoară în fiecare an, de obicei în luna decembrie, înainte de Crăciun. În Munții Apuseni, această tradiție este păstrată cu sfințenie de generații întregi. scrie adevarul.ro.

Tăierea porcului începe cu pregătirea spațiului unde va avea loc. Acesta trebuie să fie curat iar podeaua trebuie să fie acoperită cu paie sau fân. Se pregătesc și uneltele necesare, cum ar fi cuțitul de tăiat, gălețile pentru apă, tăvi pentru carne și unelte pentru prepararea cârnaților și a altor produse din carne de porc.

Sacrificarea este o operațiune delicată, care necesită experiență și îndemânare. După ce porcul este tăiat, carnea este curățată de păr prin pârlire, iar mușchii, oasele și organe sunt colectate cu atenție. Carnea de porc este folosită pentru prepararea unei varietăți de produse, cum ar fi cârnați, tocăniță, sarmale, friptură etc.

Tăierea porcului este un moment de sărbătoare pentru familiile din Munții Apuseni. De obicei, la tăierea porcului participă toți membrii familiei, precum și prietenii și vecinii. După ce carnea este pregătită, se organizează o sărbătoare, cu mâncare și băutură din belșug.

Tăierea porcului este o tradiție importantă care păstrează vie amintirea vieții la țară. Este o tradiție care este transmisă din generație în generație și care contribuie la păstrarea identității culturale a românilor.

Cârnații de România, în topul celor mai buni din lume

România se află acum printre primele 50 de țări cu cei mai buni cârnați din lume. Caltaboșul și cârnații de Pleșcoi, printre preparatele preferate de străini.

Topul celor mai buni cârnați din lume a fost actualizat, iar în clasament România a intrat cu două preparate. Cel puțin asta arată lista realizată de tasteatlas.com.

Spania ocupă primul loc cu Chistorra, un cârnat tradițional din carne de porc condimentat cu usturoi, sare și boia de ardei, iar locurile în top 10 au intrat:

- Spania cu Morcilla de Granada;

- Germania cu Regensburger Wurst;

- Portugalia cu Alheira de Vinhais;

- Spania cu Chorizo;

- Italia cu Salsiccia;

- Turcia cu Sucuk;

- Grecia cu Loukaniko;

- Germania cu Bratwurst;

- Portugalia cu Alheira;

România a intrat în top 50 cu cârnații de Pleșcoi pe locul 27 și caltaboșul pe poziția 37.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.