Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trafic aerian PARALIZAT: Câte zboruri au fost ANULATE! Sfaturi pentru călători

aeroportul otopeni

Greva generală a controlorilor de trafic aerian va afecta, marți, zeci de zboruri programate pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Greva a început la ora 9:00, pe site-ul Companiei Naționale Aeroporturi București figurând cinci zboruri anulate ale companiei Ryan Air, spre și dinspre Roma și Berlin, și unul dinspre Timișoara, însă nu există precizări dacă aceste anulări au vreo legătură cu acțiunea controlorilor de trafic aerian.

Blue Air notează pe pagina proprie de Facebook că deocamdată sunt afectate trei zboruri: Roma — București, Hamburg — București și Florența — București.

Citește și: Lovitură de teatru în PNL. Adversarii cu care Orban vrea să facă echipă după Congres

"Avem trei curse anulate până în prezent. Există posibilitatea ca unele curse low cost să fie anulate. Pasagerii trebuie să mențină în permanență legătura cu companiile aeriene. Prezentarea lor să se facă la ora stabilită pentru zbor.

Greva este pe perioadă nedeterminată, sperăm ca această grevă să se încheie cât mai repede ca să nu apară probleme mai mari.

Întârzierile se vor propaga pe parcursul zilei. Sunt afectate toate cursele care urmau să aterizeze sau care urmau să decoleze la ora 9.", a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni.

Citește și: IPS Teodosie, PREA FERICIT după victoria în fața DNA: Ce i-a transmis Patriarhul

Controlorii de trafic aerian au declanșat, marți dimineață, la ora 9:00, greva generală cu șanse, însă, ca protestul să se încheie în câteva ore.

Pe de altă parte, chiar dacă este posibil ca greva generală de marți să fie suspendată într-o oră sau două, conflictul colectiv de muncă nu se va închide, întrucât sunt alte 50 de revendicări ale salariaților ROMATSA care trebuie discutate, anunță Agerpres.

Ministerul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat luni că va trimite Corpul de control la Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian — ROMATSA pentru o clarificare a tuturor aspectelor semnalate în presă în ultima perioadă.

Potrivit ministrului de resort, ROMATSA nu este în pericol să intre în faliment și nici nu sunt probleme pe partea de siguranță aeronautică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.