Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trafic blocat în Olt pe E 574 în Pădurea Saru: O cisternă încărcată cu substanţe periculoase s-a răsturnat

agerpres.ro
cisterna rasturnata

O cisternă care transportă substanțe periculoase s-a răsturnat, vineri, peste separatorul de sens din beton de pe drumul E 574, în judetul Olt, în zona pădurii Saru. Autoritățile au trimis autospeciala pentru protecție chimică, deoarece în contact cu apa, reacția poate fi pericoloasă, potrivit mediafax.

Citește și: Sumă amețitoare! Cât încasează vedeta care a lăsat PRO TV pentru Antena 1

Reprezentanții ISU Olt au trimis în zonă o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială pentru protecție chimică, biologică, radiologică și nucleară, întrucât substanța respectivă în contact cu apa sau alte lichide poate da oricând reacții chimice periculoase.

Potrivit pompierilor, cisterna este încărcată cu o substanță organică corozivă care s-a scurs pe carosabil, și în contact cu alte lichide poate da diverse reacții.

Citește și: Anunț făcut de Lia Olguța Vasilescu! ‘PSD este partidul care a realizat cele mai mari reduceri de taxe în România în ultimii 30 de ani’

„Substanța corozivă în contact cu apa sau alte lichide poate determina reacții chimice. Nu este vorba doar de pericol de explozie, ci și de reacții care pot fi foarte dăunătoare mediului. Sunt scurgeri minore la acest moment pe carosabil. Zona este monitorizată atent. Șoferul nu este român și nu poate comunica și se fac demersuri pentru a lua legătura cu reprezentanții firmei pentru a stabili exact despre ce substanță este vorba”, a spus Dan Nedeloiu, purtător de cuvânt ISU Olt.

Autocisterna a fost încărcată la OItchim și urma să ajungă în Grecia.

Citește și: Rareș Bogdan dă lovitura! Ce a declarat la Summitul de la Sibiu, alaturi de Angela Merkel

Primele cercetări arată că șoferul nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a pierdut controlul volanului, răsturnându-se.

Circulația în zonă este restricționată, șoferii fiind dirijați pe ruta Găneasa Osica- Sopârlița - Pâșcoveni Balș. Polițiștii recomandă șoferilor să folosească ruta ocololitoare pentru preîntâmpinarea unor situații mai grave

Citește și: Ironie la adresa lui Klaus Iohannis! ‘Atâta cheltuială și tot să nu te bage nimeni în seamă’

Echipajele prezente la fața locului asigură măsurile de prevenire a situațiilor de urgență până la ridicarea în siguranță a autocisternei.

Garda de Mediu a trimis o echipă la fața locului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.