Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trafic de automarfare foarte intens şi timpi de aşteptare crescuţi la PTF Petea

Profimedia Images
camioane granita

Traficul de automarfare prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea este foarte intens în acest moment, mai ales pe sensul de ieşire din ţară, unde timpii de aşteptare sunt crescuţi, în special în această perioadă premergătoare sărbătorilor Pascale, informează, marţi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în acest moment, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea timpul de aşteptare pentru automarfare este de 330 de minute şi aproximativ 130 de automarfare se află în aşteptare pentru a ieşi din România şi a intra în Ungaria.

Pentru autocamioane sunt operaţionale două artere de control pe sensul de ieşire din România, iar formalităţile de control se desfăşoară pe teritoriul statului maghiar.

"Dar trebuie să menţionăm că date fiind căile de comunicaţie care converg spre punctul de frontieră (prin localităţi) accesul spre PTF Petea se poate face doar pe o bandă pe sensul de mers spre ieşirea din ţară, iar şoferii de automarfare trebuie să se prezinte în primul rând la controlul greutăţii încărcăturii mijlocului de transport (atât la autorităţile române, cât şi la cele maghiare). Abia după ce au efectuat aceste formalităţi urmează controlul de frontieră, unde, aşa cum menţionam anterior, sunt două artere de control. Se impune să precizăm şi faptul că majoritatea transportatorilor care se prezintă la efectuarea controlului de frontieră provin din state din afara spaţiului comunitar, iar timpul alocat formalităţilor de control în acest caz este mai ridicat", arată ITPF Sighetu Marmaţiei.

La nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei au fost intensificate discuţiile cu omologii maghiari pentru identificarea unor soluţii astfel încât să se poată asigura o fluidizare a traficului transfrontalier pentru transportatorii de marfă, mai precizează sursa indicată.

Conform acesteia, se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura Punctului de Trecere a Frontierei Petea, iar personalul care desfăşoară formalităţile de control a fost suplimentat.

Staţionarea camioanelor este posibilă doar în afara localităţilor, însă, ţinând cont de numărul foarte mare de automarfare care aşteaptă să iasă din România prin PTF Petea, coloana formată de acestea îngreunează vizibil circulaţia rutieră în localităţile adiacente punctului de trecere a frontierei (Petea, Dorolţ şi Lazuri), se arată în informarea ITPF.

Astfel, poliţiştii de frontieră sătmăreni din cadrul STPF Satu Mare şi SPF Petea, în cooperare cu echipaje din cadrul IPJ Satu Mare, acţionează permanent în zonă pentru fluidizarea traficului şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, dar şi pentru a diminua, în măsura posibilităţilor, disconfortul creat localnicilor din zona adiacentă punctului de trecere a frontierei.

"Totodată, pe teritoriul statului maghiar, în perioada sărbătorilor Pascale, va fi restricţionată circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Vor fi restricţii de circulaţie de joi, 28.03.2024, ora 23,00 (ora României) până vineri, 29 martie 2024, ora 23,00, iar de sâmbătă, 30.03.2024, ora 23,00 până luni, 01 aprilie 2024, ora 23,00. Având în vedere cele mai sus menţionate, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea perioadei de restricţii de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria. Precizăm faptul că în perioada menţionată, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura fără restricţii", menţionează sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.