Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trafic îngreunat de ceaţă şi polei pe toate tronsoanele de drumuri din judeţul Maramureș

polei

Traficul rutier pe toate tronsoanele de drumuri naţionale, judeţene şi comunale este îngreunat de vizibilitatea redusă şi polei, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

"Vizibilitatea în trafic este redusă de ceaţă, sub 150 de metri, pe DN 18 în Pasul Prislop, între km 162 şi km 173. Vântul prezintă intensificări temporare de până la 20 km/h în zona montană înaltă. Fulguieşte în zona înaltă de munte, cade burniţă în zonele joase din judeţ", a spus Dan Bucă, potrivit Agerpres.

Sectoare de drumuri naţionale şi judeţene au fost curăţate în timpul nopţii de marţi spre miercuri, şi se circulă în condiţii de iarnă.

"Sectoarele de drumuri naţionale au carosabilul curat şi umed, cu excepţia DN18, în Pasul Prislop, unde între km 156 şi km 181 se găseşte pe carosabil un strat de zăpadă frământată de pana la 1 cm. S-a intervenit pe sectoarele de drumuri naţionale cu 16 utilaje şi s-au împrăştiat 126 tone de material antiderapant şi 400 litri clorura de calciu. În zonele de munte s-a lucrat la lărgirea părţii carosabile. Sectoarele de drumuri judeţene au carosabilul curat şi umed. Sunt tronsoane de drum pe care, izolat sunt depuneri de polei. Pe sectoarele de drumuri judeţene s-a intervenit cu 40 utilaje şi s-au răspândit 620 tone de material antiderapant", a mai precizat Dan Bucă.

De asemenea, stratul de zăpadă măsura până la 50 cm la staţia meteo Iezer, 45 cm la Firiza, 39 cm în Pasul Gutâi, 36 cm la Băiuţ şi Cavnic, 28 cm la Baia Borşa, 26 cm în Poiana Borşa, 23 cm la Târgu Lăpuş, 16 cm în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei şi Ocna Sugatag.

Conform aceleiaşi surse, debitele şi nivelurile cursurilor de apă au fost în variabile. Gheaţa este prezentă la malurile râurilor Tisa, Vişeu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Cavnic, Lăpuş şi Firiza. Sunt poduri de gheaţă pe cursul râului Lăpuş (apa curge pe sub podul de gheaţă), respectiv poduri de gheaţă cu ochiuri pe râul Nistru. Curg sloiuri de gheaţă pe râurile Iza, Suciu şi Someş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.