Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trafic rutier în condiţii de iarnă în Maramureș: vizibilitate sub 150 metri, pe DN 18, în Pasul Prislop

stirileprotv.ro
drumuri inchise zapada

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, duminică, pe toate tronsoanele de drumuri naţionale, judeţene şi comunale din judeţul Maramureş, iar vizibilitatea este sub 150 de metri pe DN 18, în Pasul montan Prislop, a informat purtătorul de cuvânt al CJSU, Dan Bucă.

"Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Au căzut precipitaţii şi sub formă de ploaie în judeţ. La munte precipitaţiile au fost mixte - ninsoare, lapoviţă şi ploaie. În zona înaltă de munte a nins, iar ninsoarea a fost şi viscolită. Carosabilul sectoarelor de drumuri naţionale este curat şi umed. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu două utilaje şi au împrăştiat şapte tone de material antiderapant pe DN18, în Pasul Prislop. Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este curat şi uscat. Sunt tronsoane de drum care au partea carosabilă pe alocuri umedă. Angajaţii SC Drumuri şi Poduri SA au acţionat cu cinci utilaje şi au răspândit 29 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului", a precizat Dan Bucă.

Vizibilitatea pe DN 18 prin Pasul Prislop, între kilometri 175 şi 181, este sub 150 de metri, precipitaţiile fiind sub formă de lapoviţă. Vântul suflă slab, cu intensificări în zona înaltă de munte, de până la 30 km/h, potrivit Agerpres.

Cel mai mare strat de zăpadă depus în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, a fost înregistrat la staţia meteorologică Iezer din Munţii Pietrosul Rodnei - 93 cm.

Toate debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţul Maramureş au fost în creştere.

Cea mai scăzută temperatură, de minus 3 grade Celsius, a fost înregistrată la staţia meteo Iezer, în timp ce în alte zone din judeţ se manifestă o uşoară încălzire a vremii. Au fost înregistrate duminică dimineaţă 7 grade în municipiul Sighetu Marmaţiei, 6 grade în municipiul Baia Mare, Târgu Lăpuş, Ocna Şugatag, 3 grade la Cavnic, 1 grad în Pasul Prislop.

La pragul pistei Aeroportului Internaţional Maramureş s-au înregistrat 6 grade Celsius şi o viteză a vântului de 6 km/h.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.