Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trafic rutier îngreunat de ceaţă - Toate tronsoanele de drumuri sunt afectate

www.romaniatv.net
ceață

Traficul rutier pe toate drumurile naţionale, judeţene şi comunale din Maramureş este îngreunat de vizibilitatea redusă atât în zonele de munte, dar şi la şes, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al CJSU, Dan Bucă, potrivit Agerpres.

"În zona joase se semnalează precipitaţii mixte , lapoviţă şi ninsoare slabă.Vizibilitatea este redusă de ceaţă, sub 150 de metri pe întreg sectorul DN18, în Pasul Prislop. Vântul prezintă intensificări în zona înaltă de munte unde viscoleşte ninsoarea şi spulberă zăpada", a spus Dan Bucă.

Toate drumurile judeţene şi naţionale au fost curăţate de zăpadă.

Citește și: Clișeele' europarlamentarului Manda, DEMONTATE FIR CU FIR de DNA - Celelalte INTERCEPTĂRI arată...

"Sectoarele de drumuri naţionale au carosabilul acoperit cu un strat de zăpadă frământată care are grosimea de până la 1 cm. Sunt tronsoane de drum în zona înaltă de munte, unde stratul de zăpadă frământată are pe alocuri grosimea cuprinsă între 1-2 cm. S-a intervenit pe sectoarele de drumuri naţionale cu 39 utilaje şi s-au împrăştiat 259 tone de material antiderapant. Sectoarele de drumuri judeţene au carosabilul acoperit cu un strat de zăpadă frământată. Sunt sectoare de drumuri judeţene unde partea carosabila este curată şi umedă. Pe sectoarele de drumuri judeţene s-a intervenit cu 39 utilaje şi s-au răspândit 815 tone de material antiderapant", a mai precizat Dan Bucă.

Stratul de zăpadă măsura pana la 40 cm la staţia meteo Iezer, 46 cm la Firiza, 36 cm în Pasul Gutâi, 35 cm la Cavnic, 34 cm la Băiuţ, 28 cm în Baia Borşa,27 cm în Poiana Borşa, 25 cm la Târgu Lăpuş, 18 cm în Baia Mare şi Ocna Şugatag, 17 cm la Sighetu Marmaţiei.

Potrivit aceleiaşi surse, fenomenul de gheaţă a fost observat pe malurile râurilor Tisa, Vişeu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Mara, Cosău, Lăpuş, Cavnic şi Firiza. Poduri de gheaţă sunt formate pe râurile Nistru şi Bârsău. Curg sloiuri de gheaţă pe cursul râurilor Tisa, Suciu şi Someş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.