Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trafic rutier îngreunat de vizibilitatea redusă şi ceaţă densă în Pasul Gutâi și în Pasul Prislop

www.romaniatv.net
ceață

Traficul rutier pe DN 18, în Pasul Gutâi (la 900 de metri altitudine), în Pasul Prislop (1.400 metri altitudine) şi pe DN 18B este serios îngreunat de vizibilitatea redusă şi ceaţă densă, a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureş, Dan Bucă, potrivit Agerpres.

"Vizibilitatea este redusă de ceaţă, sub 100 de metri, în Pasul Gutâi (urcarea dinspre oraşul Baia Sprie), Pasul Prislop, între km 165 şi km 175. Vizibilitatea este redusă de ceaţă, sub 200 de metri, pe DN 18B spre oraşul Târgu Lăpuş. CJSU recomandă conducătorilor de vehicule să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi la cele de drum, să folosească frâna de motor, să nu se angajeze în depăşiri şi să nu bruscheze comenzile vehiculelor şi să folosească luminile de întâlnire şi pe cele de ceaţă", a declarat Dan Bucă. 

Potrivit acestuia, circulaţia pe toate tronsoanele de drumuri europene, naţionale, judeţene şi comunale se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Citește și: Constanța: Autobuzele au fost dezinfectate pentru prevenirea îmbolnăvirii cu infecții respiratorii

"Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă. Carosabilul este curat şi umed pe toate sectoarele de drumuri publice. Angajaţii de la drumurile naţionale au acţionat cu 14 utilaje şi au răspândit 45 tone de material antiderapant pe DN 18, DN 1C şi centura de ocolire a municipiului Baia Mare. Drumurile judeţene au intervenit cu 13 utilaje şi au împrăştiat 118 tone de material antiderapant", a mai spus Dan Bucă. 

Totodată, la nivelul judeţului Maramureş a fost emisă o avertizare de cod galben privind fenomenul de burniţă şi polei. 

Traficul aerian şi feroviar din şi înspre judeţul Maramureş decurge în condiţii bune. 

De asemenea, debitele şi nivelurile cursurilor de apă din judeţ au fost uşor variabile. Fenomenele de iarnă sunt încă prezente pe cursurile de apă, însă nu au fost înregistrate probleme. 

"Avem gheaţă formată pe cursurile râurilor Cavnic, Lăpuş, Bârsău, Iza, Vişeu, Vaser şi Tisa. Sunt poduri de gheaţă cu ochiuri pe râurile Suciu şi Lăpuş. Se menţine podul de gheaţă pe râul Iza, une apa curge pe sub podul de gheaţă. Exploatarea acumulării hidrotehnice Strîmtori-Firiza din Munţii Gutâi se realizează în condiţii de siguranţă", a menţionat Dan Bucă. 

El a adăugat că, în zona montană înaltă, viteza vântului a înregistrat intensificări de până la 50 km/h.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.