Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traficul feroviar a fost oprit temporar pe distanța Eforie Sud - Costinești

captura youtube
tren trenuri zapada

Traficul feroviar a fost oprit temporar pe distanţa Eforie Sud - Costineşti, pentru a facilita accesul personalului de intervenţie cu drezina pantograf, intervenţie necesară pentru tăierea şi îndepărtarea unui copac doborât de vânt şi căzut pe linia de cale ferată, informează duminică purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan.

Potrivit sursei citate, trenul R 8386, care circulă pe relaţia Mangalia - Constanţa, este oprit, până la finalizarea operaţiunilor, în Costineşti, conform Agerpres.

Circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii dificile, ninsoare şi vânt puternic cu rafale de 95 km/h - 100 km/h, pe raza judeţelor din sud - estul ţării. Astfel, pe raza SRCF Constanţa, din cauza ninsorii viscolite şi a rafalelor puternice de vânt, nu funcţionează reţeaua naţională de alimentarea cu energie, iar pentru asigurarea energiei electrice 10 staţii CF funcţionează pe grup electrogen, a anunţat CFR SA.

De asemenea, pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact se intervine la această ora cu Drezine Pantograf pe 3 intervale CF, astfel: Ovidiu - Dunărea (pe firul II), Feteşti - Ramificaţie Borcea (pe firul I) şi Jegălia- Bărăganu. Un singur tren de călători, R 8340 Călăraşi Sud - Constanţa, staţionează temporar la această oră, pentru remedierea deranjamentului între Jegalia şi Bărăganu.

Tot pe raza SRCF Constanţa, din cauza vântului puternic, nu funcţionează sistemul de semnalizare - acustic, vizual şi barierele automate - de la şapte treceri la nivel cu calea ferată, situate pe intervalele Ciulniţa - Perişoru, Valu lui Traian, Bărăganu - Jegălia, Bărăganu - Feteşti, Jegalia - Perişoru. Până la remedierea deranjamentelor, toţi participanţi la traficul rutier vor respecta, conform prevederilor legale, semnalizarea indicatorului rutier " Crucea Sfântului Andrei", iar mecanicii de locomotivă vor circula în apropierea trecerilor la nivel cu viteză redusă, de 20 km/h.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.