Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traficul prin PTF Giurgiu-Ruse se desfăşoară printr-un nou terminal cu zece benzi

vama

Traficul internaţional de persoane şi mărfuri prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse se desfăşoară acum printr-un nou terminal care are disponibile zece benzi de lucru, se arată într-un comunicat de presă, emis, vineri, de ITPF Giurgiu. "Autorităţile de frontieră bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu cu privire la faptul că de la începutul lunii februarie acest an formalităţile de frontieră se vor desfăşura în noul terminal al Punctului de Trecere a Frontierei Ruse-Giurgiu cunoscut ca zona Iztok. Noul terminal funcţionează în regim permanent pentru traficul internaţional de persoane, precum şi pentru traficul internaţional de mărfuri şi are disponibile zece benzi de lucru, dintre care patru destinate controlului pentru autoturisme şi şase destinate controlului autovehiculelor de mare tonaj", precizează sursa citată, conform Agerpres.

Potrivit acesteia, controlul de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu se realizează în comun de către autorităţile celor două state, iar poliţiştii de frontieră români şi cei bulgari vor depune toate eforturile astfel încât formalităţile de frontieră să se realizeze cu operativitate, cu timpi de aşteptare cât mai reduşi, dar în acelaşi timp cu respectarea reglementărilor comunitare.

Conform site-ului Poliţiei de Frontieră, timpul de aşteptare prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu- Ruse este, vineri, de 20 de minute. În ultimul an de zile, pe DN 5 Bucureşti-Giurgiu au putut fi observate aproape săptămânal cozi de tiruri care aşteptau controlul la frontieră care se întindeau chiar pe zece kilometri, iar timpul de aşteptare la trecerea frontierei a ajuns în unele perioade şi la şase ore. Accesul în frontieră se făcea pe trei artere de circulaţie pe sensul de intrare în ţară şi pe trei artere pe sensul de ieşire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.