Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traficul rutier blocat pe DN 18, în Pasul Prislop din cauza copacilor dorborâţi de vânt

www.b365.ro
copac cazut masina zapada

Traficul rutier pe DN 18, în Pasul Prislop, aflat la 1.400 de metri altitudine în Munţii Pietrosul Rodnei, drum care face legătura dintre judeţele Maramureş şi Suceava, era blocat, joi, din cauza unor copaci care au fost doborâţi de vânt pe partea carosabilă, conform centrului INFOTRAFIC.

Conform sursei menţionate, pe aceiaşi porţiune de drum din Pasul Prislop un autotren a derapat şi a intrat în şanţ, fără a afecta circulaţia. Partea carosabilă este acoperită cu un strat de zăpadă care măsoară circa 1-2 centimetri. În ceea ce priveşte lucrările de deszăpezire, drumarii au degajat zăpada pe DN 18, în Pasul Gutâi (900 metri altitudine), după cum informează un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului - judeţul Maramureş, remis, joi, Agerpres. Potrivit acestei surse, în Pasul Gutâi s-a acţionat încă din timpul nopţii de miercuri spre joi, încercându-se degajarea carosabilului, dată fiind ninsoarea abundentă care s-a depus într-un strat consistent.

De asemenea, precipitaţii însemnate sub formă de ninsoare s-au înregistrat şi în oraşul Borşa, situat la poalele Munţilor Pietrosul Rodnei, unde stratul de zăpadă măsura joi dimineaţă 50-60 cm. Deszăpezirea Pasului Prislop (DN 18) este îngreunată de lucrările de reabilitare a DN18 Borşa - Cârlibaba, jud. Suceava, aflate în curs de desfăşurare.

Lucrătorii Secţiei Drumuri Naţionale Baia Mare au intervenit şi ei, în ultimele cu ore, cu utilajele de deszăpezire din dotare şi la nevoie se va suplimenta numărul acestora. Stocurile de materiale antiderapante există în cantitate suficientă. Conform aceleiaşi surse, pe majoritatea drumurilor din zona de munte a judeţului Maramureş se circulă, joi, în condiţii de iarnă. Totodată, prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Lupuţ a verificat în teren, în noapte de miercuri spre joi, activitatea drumarilor care internvin pe DN 18, în Pasul Gutâi.

În aceste condiţii, reprezentanţii Poliţiei Rutiere Baia Mare recomandă conducătorilor auto care folosesc drumurile din judeţul Maramureş să respecte măsurile necesare traficului în condiţii de iarnă, să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită la apropierea de trecerile pentru pietoni, iar pentru deplasările din această perioadă să adopte un comportament preventiv la volan, să respecte indicaţiile poliţiştilor şi indicatoarele rutiere, să-şi echipeze corespunzător autovehiculele cu lanţuri pentru a putea circula în siguranţă în condiţii de iarnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.