Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Tragedie aeronautică în Ucraina - Cel puţin 22 de morţi, inclusiv elevi militari, în urma prăbişirii unui avion de transport militar

spartan

Cel puţin 22 de persoane - inclusiv elevi de la o şcoală militară - au murit, iar alte două au fost ”grav rănite” în urma prăbuşirii unui avion militar de tip Antonov-26, la aterizare, în apropiere de Harkov, în estul Ucrainei, a anunţat ministerul ucrainean de Interne, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Douăzeci şi două de persoane au murit”, a declarat vineri seara pentru AFP adjunctul ministruluide Interne Anton Gheraşcenko. ”Căutarea altor două persoane continuă”, a adăugat el.

În total, 28 de persoane se aflau la bordul avionului, şapte membri ai echipajului şi 21 de elevi, potrivit ministrului.

”Este un şoc, Pentru moment nu a fost posibil să stabilim cauzele” acestei drame, a declarat el.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

Un bilanţ anterior anunţa 20 de morţi, doi răniţi grav, iar două persoane au fost date dispărute dintr-un total de 24 de persoane la bord.

Acesta avion de transport de tip Antonov-26 s-a prăbuşit la aterizare, către ora locală 20.50 (şi ora României), la doi kilometri distanţă de aeroportul militar Ciuguiv, potrivit Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă.

Avionul a luat foc după prăbuşire, iar incendiul a fost stins o oră mai târziu.

Orăşelul Ciuguiv se află la aproximativ 30 de kilometri sud-est de Harkov şi la 100 de kilometri vest de linia frontului care desparte teritoriile aflate sub controlul Guvernului ucrainean de cele aflate sub controlul separatiştilor proruşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.