Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie aviatică în Etiopia - Pasageri din peste 30 de țări, la bordul avionului. Reacția MAE

MAE

Pasageri din peste 30 de ţări se aflau la bordul avionului Boeing 737 MAX al companiei Ethiopian Airlines, care s-a prăbuşit duminică dimineaţă la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Addis Abeba, a anunţat directorul general al companiei aeriene, Tewolde Gebre Mariam, citat de agenţiile internaţionale de presă.

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile etiopiene nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele implicate în accidentul aviatic din Etiopia, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară.

”Ambasada României la Addis Abeba urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul aviatic produs la data de 10 martie 2019, în apropierea aeroportului din Addis Abeba. Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre victime. Până în prezent, autoritățile etiopiene nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele implicate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară”, se arată într-un comunicat al MAE.

Eugen Teodorovici face mișto de protestatari: 'Dacă întrebi un om pe stradă de ce protestează, nu știe. Protestele sunt inutile'

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Addis Abeba: +251 116 622 675, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +251 935 350 059.

”Ambasada României la Addis Abeba menţine cazul în atenție și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări”, se mai arată în comunicat.

Un zbor al companiei Ethiopian Airlines, care se îndrepta spre capitala Nairobi, s-a prăbușit duminică dimineață, având 149 de pasageri la bord și opt membri ai echipajului, a informat un purtător de cuvânt al companiei, relatează site-ul agenției Reuters. Toate cele 157 de persoane aflate la bordul unui zbor al companiei Ethiopian Airlines, care se îndrepta spre Nairobi, au murit după ce avionul s-a prăbușit în apropierea orașului Bishoftu, au informat duminică autoritățile.

Zborul ET 302 s-a prăbușit în apropierea orașului Bishoftu, la 62 de kilometri de capitala etiopiană Addis Ababa. Avionul era un Boeing 737-800 MAX.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.