Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie în lumea muzicii! Cântăreaţa şi actriţa care a 'inventat discoteca' și care a dominat lumea cluburilor în Franța a murit la 92 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Cântăreaţa şi actriţa Régine, care a dominat lumea cluburilor de noapte şi a „inventat discoteca” în Franţa şi din străinătate, a murit duminică la 92 de ani, a anunţat pentru AFP nepoata ei, Daphné Rotcajg, conform news.ro.

„Régine ne-a părăsit în linişte pe 1 mai la ora 11.00” la Paris, a precizat Rotcajg.

 

Cântăreţul Renaud, care i-a scris mai multe melodii, considera că era reprezentanta istorică a cântecului francez, cunoscută în special pentru „La grande Zoa”, „Azzurro”, „Les p'tits papiers” sau „Patchouli Chinchilla”.

Ea a deţinut până la 22 de cluburi de noapte care i-au purtat prenumele în întreaga lume, începând cu miticul „Chez Régine”, lângă Champs-Elysées.

Régina Zylbergerg s-a născut la 26 decembrie 1929 la Anderlecht (Belgia), din părinţi evrei polonezi. În Aix-en-Provence, în 1941, a scăpat de deportare datorită francezilor.

„Les petits papiers” de Serge Gainsbourg sau „La grande Zoa” a lui Frédéric Botton, dar şi Barbara, Sagan, Renaud, Marc Lavoine sau chiar Serge Lama, toţi au fost inspiraţi de autenticitatea ei.

A făcut şi cinema, figurând pe genericul unor filme precum „Jeu de massacres” de Alain Jessua, „Robert et Robert” de Claude Lelouch sau „Les ripoux” de Claude Zidi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.