Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie în Mediterană: șase migranți au murit înecându-se în apele mării

Twitter
naufragiu migranti

Şase migranţi s-au înecat vineri în cursul unei încercări de traversare în largul provinciei Nador (nordul Marocului), au raportat sâmbătă autorităţile locale, citate de AFP, potrivit Agerpres.

Aproximativ 54 de migranţi ilegali, printre care o persoană de naţionalitate tunisiană, au încercat să ajungă cu o barcă pneumatică în apropierea plajei El Kallat, în localitatea Iaazzanene, lângă oraşul Nador, situat în faţa Spaniei, au precizat autorităţile.

Dar condiţiile meteorologice nefavorabile din Mediterana, marea agitată şi incapacitatea traficantului de persoane de a manevra după ce barca a eşuat între stânci au condus la moartea prin înec a şase pasageri, în timp ce alţi 48 au reuşit să ajungă la ţărm, a adăugat sursa.

Autorităţile locale, jandarmii şi agenţii Protecţiei civile, însoţiţi de echipe medicale, au acordat primul ajutor supravieţuitorilor şi au recuperat cadavrele.

A fost deschisă o anchetă. Potrivit filialei locale a Asociaţiei marocane pentru drepturile omului (AMDH) din Nador, cei şase migranţi decedaţi sunt marocani.

Naţionalitatea victimelor nu a fost confirmată de autorităţi.

Un alt grup de migranţi, alcătuit din 40 de tineri din Nador, a debarcat sâmbătă pe coastele spaniole, a mai anunţat AMDH pe pagina sa de Facebook.

Traversările de pe coastele de nord ale Marocului se fac adesea la bordul bărcilor gonflabile de mare viteză care sunt folosite şi în operaţiunile de contrabandă cu droguri.

De asemenea, migranţii recurg la bărci improvizate, caiace, canoe, skijet-uri şi chiar la înot.

Tentativele de migrare de pe coasta Africii de nord-vest şi coastele Marocului şi Saharei Occidentale spre Europa au crescut de la începutul lui iunie.

Marina marocană a anunţat săptămâna aceasta că a salvat aproape 900 de migranţi ilegali în perioada 10-17 iulie, majoritatea de origine subsahariană.

Autorităţile marocane susţin că au dejucat 26.000 de tentative de emigrare ilegală în primele cinci luni ale anului 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.