Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezastru sanitar în Rusia: Septembrie a fost luna cu cele mai multe decese de după al Doilea Război Mondial

vestidinrusia.ro
rusia kremlin

Rusia a înregistrat luna septembrie cu cel mai mare număr de decese de după cel de-al doilea război mondial, chiar înainte ca vârful actualului val al pandemiei Covid-19 să oblige autoritățile să dispună oprirea activităților economice în prima săptămână din noiembrie, scrie Bloomberg.

Luna trecută s-au înregistrat 44.265 de decese asociate cu virusul, ceea ce a dus totalul pandemiei la aproape o jumătate de milion, potrivit datelor Serviciului Federal de Statistică publicate vineri târziu.

Acest lucru a contribuit la cel mai mare număr de decese dinr-o lună septembrie de la război încoace, a declarat Alexei Raksha, un specialist în demografie care a părăsit agenția anul trecut, după o dispută privind cifrele referitoare la coronavirus.

Situația este pe cale să se înrăutățească după numărul record de cazuri din ultimele săptămâni. Neîncrederea larg răspândită în guvern a îngreunat încercările de a convinge oamenii să folosească vaccinurile dezvoltate la nivel local.

"Dacă abordarea autorităților în lupta împotriva Covid-19 nu se schimbă radical, ne putem aștepta la noi valuri de infecții", a declarat Raksha. "Blocajul ar trebui să fie real, strict și de mai multe săptămâni, ca în Letonia, și nu "zile nelucrătoare" pe cheltuiala angajatorilor."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.