Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie la stână din Vaslui: Zeci de oi au ars de vii, într-un incendiu izbucnit la o stână

news.ro
incendiu stana vaslui

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică, la un adăpost de animale şi la un depozit de furaje din comuna Vetrişoaia, la faţa locului intervenind Secţia de Pompieri Huşi, cu două autospeciale de stingere cu apă şi două echipaje specializate, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Marius Stanciu, la sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la nivelul întregului adăpost de animale şi la depozitul de furaje, în care era o cantitate mare de lucernă.

"O parte din efectivul de animale fusese evacuat, dar foarte multe animale încă erau în stână. Stâna avea un efectiv de 723 ovine. Din totalul acestora, au fost salvate 650. Au ars 73 ovine, 400 metri pătraţi acoperiş din tablă şi azbociment pe astereală din lemn, aproximativ 80 de tone furaje, cinci metri cubi lemn de construcţii, două tone porumb boabe şi zece metri liniari de gard. Au mai fost fost salvate aproximativ 30 de tone furaje şi patru anexe", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Din primele cercetări ale pompierilor, incendiul a izbucnit după ce o persoană a dat foc la vegetaţia uscată din zonă, iar focul a ajuns la stână şi la depozitul de furaje printr-un canal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.