Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, mesaj incendiar în Republica Moldova: 'Unirea se va face oricum'! Atac la adresa președintelui Dodon - VIDEO

romaniatv.net
traian basescu nervos

Președintele de onoare al Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu, a participat la o întâlnire cu cetățenii din raionul Cahul al Republicii Moldova. Fostul președinte al României le-a transmis acestora că "unirea dintre cele două țări se va produce oricum, cu sau fără noi".

"La terminarea functiilor publice pe care le-am avut în România am rămas pentru că mai aveam ceva de făcut și pentru că mai am suficientă energie, am decis să-mi dedic această energie acestui lucru.

Citește și: Poșta Română anunță schimbări URIAȘE: 'Sperăm ca anul viitor să avem instalate primele ATM-uri şi POS-uri în oficiile poştale'

De ce vrem unirea, până la urmă? Lăsând la o parte chestiile sentimentale, culturale, legate de istorie. Sunt elemente practice care ne împing către această soluție. Unirea nu este numai în avantajul Republicii Moldova, este și în avantajul României. România nu ar face o favoare Republicii Moldova. Și România are nevoie de Republica Moldova.

Ghinionul cetățenilor Republicii Moldova este că s-au gasit politicieni iresponsabili care să valorifice dificultățile uriașe ale tranziției pe care le resimte populația pentru a le arăta drumul spre răsărit. Este cinism și ticăloșie. Pentru că cei mai mulți dintre cetățenii Republicii Moldova nu au nimic în comun cu Uniunea Euroasiatică.

Asta vreau să vă inspir dumneavoastră: curajul și inspirația de a face unirea. Plecând de la faptul că unirea se va face oricum, cu sau fără noi. Dacă nu acum, probabil cu ajutorul generațiilor următoare, orice întârziere va face unirea și mai scumpă, pentru că este decalaj foarte mari în toate domeniile între România și Republica Moldova. Decalajul la capitolul pensii și bugete locale este mare între România și Republica Moldova.

România are multe probleme, dar infinit mai puține decât Republica Moldova.

Citește și: Scandalul din Casa Regală a României, criticat DUR în presa străină

Da, sunt deschis la alianțe cu partide pro-europene.

În România nu există un sentiment anti-moldovenesc. Românii se mai gândesc la unguri, dar la moldoveni nu.", a declarat Traian Băsescu la Cahul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.