Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu a aprins fitilul – Lupte dure în Opoziție pentru dărâmarea Guvernului Dăncilă. Sarabanda declarațiilor

PSD vs. opozitie

Membrii Opoziției sunt împrăştiaţi ca potârnichile când vine vorba de depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Dacă Traian Băsescu și Dacian Cioloș susțin ideea dărâmării guvernului, Raluca Turcan se împotrivește și îi acuză pe aceștia că „îi fac jocul lui Liviu Dragnea”. „Războiul” din Opoziție are loc în contextul în care PSD pregătește remanierea Guvernului Dăncilă.

Miercuri, Traian Băsescu a dat startul. Senatorul PMP a îndemnat partidele din Opoziţie să încerce depunerea unei moţiuni de cenzură în Parlament împotriva Guvernului Dăncilă, precizând că este ultimul moment când demersul ar avea şanse de reuşită.

„Opoziţia trebuie să încerce acum! Opoziţia trebuie să înţeleagă un lucru elementar: fie că vorbim despre economie, despre justiţie, despre reprezentare la nivel UE, despre viaţa de zi cu zi a românilor, majoritatea PSD – ALDE scufundă ţara în mod accelerat. Este ultimul moment când opoziţia mai poate depune o moţiune de cenzură, cu ceva şanse de reuşită, pentru îndepartarea de la putere a guvernului marionetă Dăncilă. Altfel, opoziţia este părtaşă la distrugerea României de către această adunătură de ticăloşi ai politicii autohtone. Opoziţia trebuie să aibă conştiinţa împăcată că a încercat”, a afirmat Traian Băsescu, într-o postare miercuri seară pe Facebook.

Lovitură de teatru în cazul care poate duce la condamnarea României: Viorica Dăncilă a refuzat soluţia salvatoare (surse)

Apelul fostului președinte a fost îmbrățisat cu rapiditate de către Dacian Cioloș.

„Procurorul General Augustin Lazăr a fost numit în funcție perfect legal și îndeplinind toate condițiile prevăzute de procedură. Domnule Toader, puteți abuza adevărul, pentru că fiecare ființă are liber arbitru, dar nu veți putea murdări conștiința oamenilor cinstiți din această țară. Dacă această conștiință se mai reflectă măcar puțin în Parlamentul acestei țări, atunci ar trebui să ne ofere un guvern demn de acest nume și de această responsabilitate. Aștept, așa cum cred că așteaptă mulți români disperați și sătui de ipocrizii politice, ca partidele și parlamentarii cărora le pasă de soarta țării să pună capăt acestei mascarade, să depună și să voteze moțiunea de cenzură”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook, după ce Tudorel Toader a cerut revocarea procurorului general Augustin Lazăr.

De partea cealaltă, PNL prin vocea Ralucăi Turcan a afirmat că cei care insistă pentru depunerea unei moțiuni de cenzură acum „îi fac jocul lui Liviu Dragnea”.

„Ziua de ieri a fost încă un semn că PSD dispune de majoritate parlamentară numai prin încălcarea legilor și prin șantaj exercitat direct sau indirect de Liviu Dragnea asupra deputaților. Totuși, până la puterea de a înlătura guvernul prin moțiune de cenzură sunt câțiva pași importanți care pot fi făcuți fără a pune întreg Parlamentul în situația de a-i da lui Liviu Dragnea o confirmare a puterii.
Pasul numarul 1- vot de blam împotriva lui Tudorel Toader în Camera Deputaților, ministrul pe care-l dirijează strict interesele personale ale lui Liviu Dragnea.
Pasul 2- Revocarea din funcție a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, prin vot în plenul Parlamentului. Așa se poate vedea dacă se constituie o altă majoritate.
Pasul 3 – vot în favoarea unei moțiuni de cenzură pe care PNL o va depune până la finalul acestui an.
Liviu Dragnea trebuie îndepărtat din toate functiile care-i permit să sfideze cetățenii acestei țări, legile și destinul european al românilor.
Cei care sunt CU ADEVARAT dispuși să-și reprezinte alegatorii în Parlament, și nu șeful de partid, am convingerea că vor urma pașii de mai sus!”, a scris joi Turcan pe Facebook.

Între timp, USR joacă rolul de spectator. Nu a existat nicio reacție din partea acestei formațiuni pe tema moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă până la transmiterea acestei știri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.