Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu a încasat-o în plin: Mai participă la alegeri?

basescu lacrimi

Al doilea termen în dosarul în care este contestată fuziunea dintre UNPR şi PMP a avut loc joi la Curtea de Apel Bucureşti, potrivit unui comunicat de presă al secretarului general al UNPR, Nuţu Fonta, remis AGERPRES. Potrivit comunicatului, 'UNPR a decis să-şi retragă toţi oamenii din campanie şi să nu acorde niciun sprijin PMP'.

Deputatul UNPR Nuţu Fonta este preşedintele UNPR Maramureş, însă nu candidează pentru un nou mandat de parlamentar.

Citește și: Ele sunt femeile care fac SEX mai DES: Studiu pe 210.000 femei

'La Curtea de Apel Bucureşti a avut loc al doilea termen în dosarul în care este contestată fuziunea dintre cele două partide. Unul dintre contestatari a depus o cerere de intervenţie principală, dar aceasta a fost luată în discuţie şi respinsă de instanţă, întrucât PMP s-a opus. Magistraţii nu au acceptat nici o cerere de intervenţie accesorie, astfel că avocatul a declarat recurs. Acesta se poate depune în termen legal de cinci zile şi se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar între timp cauza este suspendată", menţionează comunicatul de presă.

Conform aceleaşi surse, 'UNPR şi-a retras toţi oamenii, nu vor mai fi reprezentanţi ai partidului în secţiile de votare'.

Citește și: MOMENTE GROAZNICE: CE a putut să mănânce un rechin, într-un acvariu imens / VIDEO

"Toate listele depuse la BEJ s-au făcut în numele PMP din care făcea parte şi UNPR şi cum alianţa este în acest moment în aer şi UNPR şi-a retras toţi oamenii nu vor mai fi reprezentanţi ai partidului în secţiile de votare din ţară. Vorbim aici de aproximativ 1800 de oameni. La aceştia mai adăugăm şi familiile lor, în total PMP a pierdut din start peste 30.000 de voturi. Parlamentarii s-au retras din grupuri, astfel că, nefiind partid parlamentar, nu mai are drept de reprezentare în secţii', au declarat surse din UNPR citate în comunicat.

Potrivit sursei citate, fuziunea dintre PMP şi UNPR 'a început să se clatine serios' în momentul în care au început să se întocmească listele de candidaţi.

Citește și: Brad Pitt anunță că va scoate casete COMPROMIȚĂTOARE cu Angelina Jolie

'Reprezentanţii UNPR s-au plâns că nu au fost respectate normele negocierii iniţiale, respectiv de paritate pe liste, şi îl acuză pe Valeriu Steriu că ar fi făcut 'blat' cu Traian Băsescu pentru a primi un loc eligibil pe liste. În consecinţă, UNPR şi-a organizat o Conferinţă Naţională Extraordinară, pe data de 10 noiembrie, în cadrul căreia s-a decis revocarea fuziunii şi au fost împuterniciţi o serie de noi preşedinţi interimari şi au fost reconfirmaţi toţi foştii preşedinţii ai organizaţiilor judeţene, care sunt încă membrii ai partidului, urmând ca aceştia să preia conducerea efectivă în teritoriu', se arată în comunicat.

Reprezentanţii UNPR susţin, conform comunicatului, că fuziunea cu PMP nu a funcţionat cu adevărat niciodată, deoarece au fost 'trădaţi' chiar de către cel care ar fi trebuit să le apere interesele, Valeriu Steriu.

Citește și: Ea e MILIONARA care a TURNAT-O pe Ana Maria Pătru la DNA

"Conducerea Uniunii Naţionale pentru Progresul României - partid de sine stătător, îşi exprimă speranţa că întreaga conducere a PMP în frunte cu liderii săi au înţeles că pentru situaţia politică creată sunt singurii şi principalii responsabili acompaniaţi de 26 de oportunişti progresişti în frunte cu fostul preşedinte şi fostul secretar general, şi că nu întotdeauna minciuna şi fariseismul înving în politică şi chiar în viaţă', a precizat secretarul general al UNPR, deputatul Nuţu Fonta.

Potrivit acestuia, UNPR există ca partid de sine stătător înscris în Registrul partidelor politice din România şi şi-a desemnat structuri de conducere, partidul se va reaşeza, va sprijini aleşii locali pe care-i deţine şi va decide pe cine susţine la alegerile parlamentare din 11 decembrie, excluzând orice colaborare cu PMP.

Citește și: Cele 6 ALIMENTE CRIMINALE pe care le cumpărăm de la magazin

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.