Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu admite că are șanse minime la Capitală: Știu rezultatul alegerilor!

stiripesurse.ro
Traian Băsescu

Traian Băsescu, europarlamentar şi candidat al PMP la Primăria Generală a Capitalei, a declarat, într-un interviu pentru o publicaţie online, că şansele sale de a câştiga alegerile la Bucureşti sunt minime.

Citește și: BREAKING - Dana Budeanu prezintă înregistrarea VIDEO cu Nicuşor Dan. Imaginile care aruncă în aer alegerile locale în Capitală

Întrebat de ce persistă să candideze la Bucureşti în condiţiile în care este politicianul care nu a suferit nicio înfrângere electorală, Traian Băsescu a afirmat că el vrea să câştige doar respect, chiar dacă ştie că va pierde confruntarea, informează Mediafax.

„Foarte mulţi m-au întrebat asta. Nu e un risc, ştiu care e rezultatul alegerilor, îl intuiesc, pentru că nu mai am şansa votului pe om din 2000. Acum bucureştenii vor mai multă politică, e polarizare pe votul politic. Deci şansele mele sunt minime. Dar pot să câştig respect prezentându-mă ca un profesionist”, a spus Băsescu.

”Ei nu se așteptau să candidez. Eu nu mai sunt ce am fost, știu asta foarte bine, dar nici nu sunt de lepădat. Au mizat că vom pune un candidat fantomă. Nu merge cu candidați de 2-4 % și am decis că atât timp cât mai am resursă politică să o utilizăm.

La ultima măsurare, la europarlamentare în București, s-au scos peste 9%. Deci nu e o resursă neglijabilă pentru cineva care vrea să câștige Primăria Capitalei, mă refer la Nicușor Dan (ND). Dar dacă așa au hotărât….

Apoi, așa cum fac întotdeauna, am încercat să-mi găsesc motivația. Doar aceea de a trage partidul era prea mică pentru a face și a susține un program. Dacă era doar pentru partid, făceam anunțul, ieșeam la o emisiune sau două și cu asta basta.

Dar mi-am găsit motivația. Este o șansă uriașă pentru mine ca la bunele și relele mandatelor mele să mai adaug ceva. Asta m-a mobilizat, mi-am găsit motivul pentru care merită să particip la această cursă cu tot ce pot”, a mai spus Băsescu, într-un interviu pentru Spotmedia.

În ultima săptămână de campanie, Traian Băsescu a schimbat tactica şi îşi justifică candidatura prin rolul său de a crea probleme PNL şi USR, dacă ar pierde alegerile Nicuşor Dan, candidat independent, susţinut de cele două partide.

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, a preconizat duminică că Alianţa PNL – USR-PLUS este pe punctul de a pierde alegerile în Capitală. Fostul preşedinte şi primar al Capitalei a lansat un atac la adresa lui Ludovic Orban.

Potrivit unui sondaj prezentat sâmbătă de Nicuşor Dan, Traian Băsescu ar avea 9%, iar distanţa dintre primii doi clasaţi este mai mică de 2 %, ceea ce înseamnă că dreapta pierde prin prezenţa fostului primar la alegeri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.