Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, atac INCENDIAR la adresa lui Adrian Năstase: Oare crime ca ale lui se prescriu?

www.mediafax.ro
basescu nastase

Fostul președinte Traian Băsescu îi dă replica fostului premier Adrian Năstase, cel care îl acuza că ar fi vândut băncile românești. Traian Băsescu îi explică lui Năstase că pe vremea lui s-au privatizat marile combinate ale industriei românești și îi recomandă ”stai omule liniștit în Zambaccianul tău”.

Citește și: Adrian Năstase, DOCUMENT INCENDIAR: 'Băsescu, o mare ticăloșie, vânzarea băncilor și a industriei românești'

”Adrian Năstase, stai omule liniştit în Zambaccianul tău 
Adrian Năstase întrece orice măsură, contrazicând lucruri care sunt de notorietate. După zicerile lui Năstase, Băsescu a privatizat PETROM,ARO, Combinatul Siderurgic Galaţi, Bănci, Alro Slatina, COS Târgovişte etc., sau poate tot Băsescu a făcut contractul cu Bechtel.
Adrian Năstase se face a nu înţelege că problema nu este privatizarea. Procesul de privatizare trebuia să se petreacă pentru că prin Constituţie ne-am declarat a fi o societate capitalistă, pentru a creşte competitivitatea economiei româneşti şi pentru a scăpa de căpuşele FSN-iste care sugeau toate veniturile companiilor, inclusiv ale băncilor.
Recunosc, mi-ar fi plăcut să fiu eu cel care a privatizat economia României pentru a o scoate de sub controlul guvernelor şi al firmelor care căpuşau inclusiv băncile, împingând economia spre faliment. Dar soarta a făcut ca în Aprilie 2000 să intru în campanie şi în Iunie să devin Primar General (ce ghinion şi pe capul lui Năstase). 
Din păcate, firmele au fost doar evaluate în timpul guvernului CDR din care şi eu am făcut parte şi am coordonat programul de evaluare . Drama a fost că privatizarea s-a făcut în timpul guvernului PSD condus de Adrian Năstase, ceea ce a generat cel mai mare jaf post – decembrist .
A uitat Adrian Năstase că stătea la masă cu preşedintele OMW şi „negocia” privatizarea (furtul) PETROM cu tot cu resursele de ţiţei şi gaze, a uitat Adrian Năstase cum anunţa privatizarea ARO Câmpulung către un „mare” investitor american care a vândut uzina la fier vechi, a uitat Adrian Năstase privatizarea Combinatului Siderurgic Galaţi cu intermedierea lui Tony Blair, a uitat Adrian Năstase cum a cedat ruşilor în mod fraudulos pachetul majoritar la ALRO Slatina, a uitat Adrian Năstase cum a dat ruşilor pe nimic Combinatul de Oţeluri Speciale din Târgovişte sau în ce condiţii a privatizat băncile româneşti care fuseseră deja devalizate de clientela FSN în perioada 1990-1996.
Marea şi reala problemă, pe care Adrian Năstase se face că nu o înţelege este, CUM S-A FĂCUT PRIVATIZAREA şi ÎN FOLOSUL CUI ? Iar aici, responsabilitatea lui Adrian Năstase este majoră de la privatizarea PETROM şi până la contractul de autostrăzi cu Bechtel. Nu sunt jurist şi nu mă pricep, dar întreb : oare astfel de crime se prescriu ? Probabil că da, dar îţi rămân în CV.”, scrie Traian Băsescu, pe pagina personală de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.