Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, catalogat 'hoț de buzunare' și 'gunoi'! SOV, ieșire EXPLOZIVĂ: 'A fost cel mai cinic jaf din toată istoria acestei țări'

www.romaniatv.net
Sorin Ovidiu Vântu

„Nu confundați corupția cu hoția!”, este apelul lui Sorin Ovidiu Vîntu, aflat în spatele gratiilor. Fostul mogul susține, într-o amplă postare pe Facebook, că în doze rezonabile corupția este un factor de progres într-o societate. În continuare, Vîntu spune că, în România, corupția s-a transformat în furt în timpul guvernării lui Băsescu, „când nesimțita camarilă PDL-istă ajunsese să ceară 40% din valoarea fiecărui contract”. „A fost cel mai cinic jaf din toată istoria acestei țări”, afirmă Vîntu, catalogându-l pe Băsescu „hoț de buzunare” și „gunoi”.

Iohannis, în alertă - Va apleca Dăncilă urechea la avertismentul președintelui? 'Bomba' referendumului, pe cale să explodeze în Guvern

„Așa cum ți-am mai spus, generație, corupția în doze rezonabile este un factor de progres într-o societate. Aceasta ajută la crearea și dezvoltarea unei pături autohtone de business, a unei pături de politicieni decenți și a menținerii forței de muncă în interiorul granițelor țării. Ar stabili, de asemeni, relații solide și de durată între politicieni și oamenii de afaceri, relații care ar crea în timp o plasă de siguranță pentru întreaga societate. S-a inoculat în ultimii ani că a avea contracte cu statul este o crimă de neiertat, o infracțiune penală care trebuie instantaneu penalizată. Cu alte cuvinte, orice investiție a statului român trebuie obligatoriu executată printr-o firmă străină, evident, din occident, pentru că acolo s-a răsturnat căruța cu inocenți, onești și alte virtuți înalte, total străine felului nostru de a fi. Și uite așa, generație, statul român le dă de mâncare străinilor, iar pe români îi bagă la pușcărie. Ar însemna să fii bătută în cap, generație, să mergi pe drumul ăsta, când vei ajunge la putere. Statul trebuie să fie obligat să ofere contractele firmelor românești. Nu prin lege, ci din patriotism. Și doar unde politicienii depășesc comisioanele de bun simț (maxim 5%), DNA-ul trebuie să intervină cu brutalitate maximă, dar nu la adresa afaceristului, ci la adresa politicianului nesimțit. Ceea ce ți-am scris aici poate părea cinic sau imoral, dar este o realitate a oricărei orânduiri capitaliste. Așa funcționează lucrurile în toată lumea.

ANAF se reorganizează din temelii? CCR dă verdictul pe 'reforma' decisă în Parlament

Corupția, generație, nu este furt decât în momentul în care, pentru a face față obrăzniciei politicianului care cere mult peste maximul admisibil, îl obligă pe afacerist să umfle facturile. Abia atunci ți se iau bani din buzunar. În România, corupția s-a transformat în furt pe timpul guvernării lui Băsescu, când nesimțita camarilă PDL-istă ajunsese să ceară 40% din valoarea fiecărui contract, iar ca să se poată onora facturile umflate cu șpaga pretinsă, s-au tăiat salariile și pensiile. A fost cel mai cinic jaf din toată istoria acestei țări. Băsescu și ai lui nu au fost corupți, ei au fost de-a dreptul hoți de buzunare, niște gunoaie care n-au avut nici măcar bunul simț să se retragă din politică și să-și digere în tăcere prada, așa cum au făcut Videanu și Berceanu, ei acționând de la bun început pe principiul “mușcă și fugi”, învățat de la mentorul lor Dan Ioan Popescu, unul dintre puținii briganzi inteligenți pe care țara asta i-a avut. 
Deci, generație, nu corupția îți umblă în buzunare (comisionul pe care afaceristul îl plătește pentru un contract, dacă acesta este în limitele bunului simț, și-l deduce din profitul lui). Cei de teapa lui Băsescu și a acoliților lui sunt cei împotriva cărora trebuie să lupți. Ăia te sărăcesc, ăia te alungă din țară, din cauza lor n-au ai tăi ce să-ți pună pe masă. De asemeni, trebuie să militezi ca statul român să dea toate contractele afaceriștilor autohtoni, pentru că ei sunt cei care îți pot oferi un viitor în această țară, pe riscul și priceperea lor vor avea părinții tăi pensii decente iar tu îți vei putea crește și educa proprii copii în locul unde îți ai rădăcinile. 
Ce hal de nație este aceea care se bucură ca proasta când cei care îi pun pâinea pe masă sunt băgați la pușcărie?
Vrei o societate de o curățenie absolută? Vrei o societate de o moralitate impecabilă? O vei găsi când vei ajunge în rai, generație. Aici, pe Pămant, trebuie doar să ai grijă ca lucrurile să se petreacă în limitele bunului simț. 
Restul este propagandă de prost gust, iar onestitatea răspândacilor ei este, în cel mai fericit caz, discutabilă.”, scrie Vîntu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.