Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu demontează scenariul transferului de arme: cum se transportă focoasele nucleare

basescu

Fostul președinte Traian Băsescu demontează informația aruncată pe piață de Euractiv, care arată că SUA a început tranferul de arme nucleare din Turcia spre România. Traian Băsescu explică că un astfel de transfer se face prin negocieri la nivel internațional, atât cu Rusia, cât și cu statul în care acestea vor fi transferate.

Citește și: SONDAJ: DNA și ÎCCJ sunt în cădere liberă/ EUROBAROMETRU

Citește și: A început pelerinajul de toamnă: lotul greilor politici care aud zornăitul de cătușe

Citește și: Butoi cu pulbere în PNL. O filială riscă să fie aruncată în aer de un greu al partidului

Băsescu a mai explicat că aceste arme nucleare nu se tranferă ca niște saci de cartofi, ci cu măsuri extraordinare de securitate, dar și cu pregătirea terenului în noua bază militară unde vor amplasate.

”Trebuie să știe toată lumea că astfel de focoase nucleare sunt arme tactice. Aceste arme nu se depozitează ca niște saci de cartofi, trebuie să ai niște silozuri speciale

Trebuie să ai în vedere faptul că astfel de arme nucleare au coduri care trebuie aprobate de președintele SUA. Cine crede că se pot încărca astfel de arme în camion și aduse în România, este o nebunie, o copilărie.

Este cert că SUA sunt îngrijorate, după evenimentele din baza NATO din Turcia (...) Probabil că discuții exploratorii pentru mutarea acestor arme nucleare în alte țări decât Turcia au existat, dar aici fac doar o analiză, nu am informații în acest sens.

Transportul acestor arme este o operațiune de durată, nu se poate transfera așa, imediat.

Gândiți-vă că rezidurile nucleare de la bazele civile se transportă cu efective extraordinare și alea nu mai pot exploda. Gândiți-vă ce măsuri de securitate extraordinar

Dacă SUA vor decide să mute aceste arme vor începe o serie de negocieri foarte lungi și dure atât cu Federația Rusă, cât și cu țara în care urmează să se mute armele.

Dacă SUA ar fi analizat mutarea armelor nucleare din Turcia la Deveselu, vă asigur că primul drum al lui Joe Biden era la București. Nu se ducea în Serbia sau în alte țări. Prima dată venea la București”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.