Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Butoi cu pulbere în PNL. O filială riscă să fie aruncată în aer de un greu al partidului

sigla pnl

Bombă cu ceas  la nivelul PNL Sector 2 unde  războiul   memoriilor și efectele sale   sunt în plină desfășurare. Chemată  să dea  cu subsemnata  la sediul conducerii PNL București  pentru acuzațiile de non-combat și de orchestrare a viitoarelor alegeri interne  în favoarea sa, Anca  Boagiu  a dat  cu pumnul în masă. Potrivit unor surse liberale, discuția  purtată a avut mai mult darul să încingă spiritele, deși  noii lideri Cristian Bușoi și Adriana  Săftoiu caută soluții pentru calmarea situației ce  poate  sabota campania pentru  parlamentare.

Citește și: DEZVĂLUIRI SUA au început transferul de arme nucleare din Turcia în România

Alegerile interne pentru alegerea preşedintelui PNL Sector 2 au fost deja amânate pe fondurile tensiunilor din filială, mai multe memorii care reclamă modul în care sunt organizate alegerile fiind transmise către conducerea PNL Bucureşti, au declarat surse din PNL. Preşedinţia PNL Sector 2 este disputată între fostul lider al filialei, senatorul PNL Anca Boagiu, şi viceprimarul Sectorului 2, fostul deputat PNL Dan Cristian Popescu, care şi-a depus deja candidatura pentru alegerile interne din filială.

Potrivit  surselor citate, cel mai probabil  alegerile interne,   fixate  inițial  pentru 17 august, vor  avea  loc   pe 15 septembrie.  Până atunci liderii de la Capitală vor  să verifice veridificitatea   acuzațiilor  formulate de ambele   taberi  prin diversele memorii cu care a  plouat  în Modrogan.

Tabăra pro- Popescu  a acuzat faptul că oamenii cu drept de vot din fostul partid Forţa Civică, au fost epurați  din baza de date  sub  diverse  motive pentru a nu mai  fi  înregistrați ca  membri  cu drept de  vot la aceste  alegeri interne. "Ni s-a spus că după fuziune ar  fi trebuit  să depunem o nouă cerere de înscriere în PNL. Altora   li s-a  imputat că nu și-au plătit  cotizația și că din această cauză nu mai au drept de vot.  mulți  au vrut să o facă, dar  nu au putut   să o facă pentru  că nu  figurau în  baza de date ca membri. Cei care au  plătit , s-au trezit ca restanțieri pentru că nu  ar  fi ridicat  și dovada  plății",  ne-au declarat  surse din fosta Forță Civică.  Astfel s-a ajuns la  situația ca  din câteva  sute de membri ai fostului partid absorbit de PNL, existenți al nivelul acestui  sector, doar o mână de oameni să figureze în scripte.

Vezi și: Specialiștii anunță că luna IULIE 2016 a fost cea mai călduroasă lună din istoria modernă/ GRAFICE

De cealaltă parte,  foștii pedeliști mobilizați în jurul Ancăi Boagiu  acuză  tabăra  adversă  că folosește  bani pentru a  cumpăra  voturi și că încearcă  să înregimenteze  noi  membri în filială, deja  stimulați financiar de  către actualul viceprimar al Sectorului 2, tocmai pentru ca acesta   să  obțină numărul de  voturi necesar  pentru a  câștiga  cursa internă.

Prinsă între  ciocan  și nicovală, conducerea  PNL București pare  însă  că se pregătește să tranșeze lucrurile în favoarea lui Dan Cristian Popescu. Potrivit  surselor citate,  actualul comitet de organizare al alegerilor de la PNL  Sector 2,  care era  dominat de oamenii lui Boagiu, va  fi reorganizat  în perioada  imediat  următoare și  se va face  loc  foștilor membri din Forța  Civică. În paralel, listele cu membrii  actuali de partid,  dar și cu cei care nu au  fost incluși dar pretind  că sunt membri de  drept, vor  fi luat la puricat timp de două- trei săptămâni, pentru a se  verifica  veridicitatea acuzațiilor  aduse. Abia  după ce  aceste lucruri   vor  fi făcute, se va trece  la organizarea alegerilor pentru desemnarea noului șef al filialei de sector.

Vezi și: Băsescu îl umilește pe Iohannis: Obosește repede, dacă eram președinte, călcam în picioare Guvernul

Confruntată cu  aceste intenții de acțiune, Boagiu a înțeles  că  bate   vântul  schimbării.  În discuția   de ieri seară din Modrogan 22, ea  a respins  vehement acuzațiile la adresa sa și l-a avertizat pe Bușoi să nu facă jocul actualei  conduceri de partid, mai interesată să  instaleze un  lider de  sector mai obedient și care nu are pretenții la locuri eligibile pe listele la parlamentare pentru ea și apropiații săi așa cum are în acest moment Boagiu. Mai mult, potrivit, acelorași surse,  Boagiu le-a reproșat liderilor de la Capitală că fac jocuri de interese mărunte în loc să se ocupe de politica mare și a amenințat  chiar cu plecarea  din partid  și cu scindarea organizației de sector în cazul în care disputa  va fi tranșată în  favoarea celui pe care  îl  consideră "mic politic" și "un neavenit" în PNL.

Vezi și: Turcia transmite un AVERTISMENT pentru România: 'Aveţi grijă să nu vi se întâmple ca la noi'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.