Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, desfiinţat de un fost aliat: Totul despre axa electorală Băsescu–PSD–Ghiță

basescu lacrimi

Fostul preşedinte, Traian Băsescu primeşte o grea lovitură chiar înaintea începerii campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Un fost aliat al său îl ridiculizează. Andrei Pleșu s-a dezlănțuit la adresa fostului președinte în două editoriale succesive. Acesta descrie practic o nouă alianță pelectorală șocantă în care Traian Băsescu, Liviu Dragnea, Victor Ponta și Sebastian Ghiță fac front comun.

Citeşte şi: Eroul de pe Autostrada Soarelui: A reuşit să salveze mai multe vieţi

Totul a pornit de la discursurile politicienilor citați de Andrei Pleșu, pe marginea fotografiei cu președintele Klaus Iohannis așezat la masa tăcerii și de la campania agresivă dusă de PSD împotriva prim-ministrului Dacian Cioloș pe marginea prenumelui francez ”Julien” al acestuia. Scriitorul Andrei Pleșu, fost consilier prezidențial în administrația Băsescu și un susținător al fostului președinte, l-a criticat dur pe acesta și pentru că și-a schimbat total atitudinea fiind acum într-o alianță electorală ciudată cu Liviu Dragnea, Victor Ponta și Sebastian Ghiță.

Citeşte şi: Denise Rifai, devoalări din spatele interviului care a 'incendiat' toată presa: 'Cauze false'

"De opinia dlui Băsescu mă mir mai puţin. Îl cunosc destul de bine ca să ştiu că e pasionat de Brâncuşi, într-atît încît ia orice afront la adresa artistului ca pe un afront personal. Arta şi cultura sînt, pentru fostul preşedinte, sfinte. Cînd nu iese la televizor, citeşte multă literatură şi răsfoieşte albume cu marile capodopere ale muzeelor lumii. În plus, e un om flexibil, fără obsesia vulgară a consecvenţei. Nu e „încremenit în proiect”. Pe vremuri era cu „axa Washington-Londra-Bucureşti” cu „licuriciul cel mare”, cu Uniunea Europeană.” , spune Andrei Pleșu, conform adevarul.ro.

Andrei Pleșu l-a ridiculizat pe Traian Băsescu și pentru că nu mai respectă principiile pe care le susținea când era președinte și Crin Antonescu alături de Victor Ponta încercau suspendarea lui. Atunci Traian Băsescu susținea Justiția și îl acuza pe Victor Ponta că e ofițer acoperit. Acum Traian Băsescu are acoperiți și penali pe liste, situație taxată acid de Andrei Pleșu. "Acum s-a lămurit: discursurile din 2012 ale lui Victor Ponta şi ale lui Crin Antonescu erau corecte: străinii ne vor răul, ne vor legume, ne tratează de sus. Pe vremuri, găsea normal să-l demaşte pe Victor Ponta drept ofiţer acoperit. Acum ştie că astea sînt mofturi. Şi ca dovadă îl creditează generos pe Robert Turcescu, cel care s-a demascat singur ca ofiţer acoperit, într-un moment (televizat) de răpire mistică, dar şi cel care, la rîndul lui, îl „suspectează” pe Vlad Mixich de angajamente ascunse. Ce mai, oameni vii, oameni fără principii de lemn, oameni cu simţul realităţii: azi aici, mîine-n Focşani!", a mai spus Pleşu conform sursei citate.

Citeşte şi: Alertă în şase judeţe: Anunţul de ultimă oră al specialiştilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.