Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu: 'Dubios este că la două ore de la închiderea activității Biroului Electoral al Sectorului 1 se umbla într-o sală cu saci cu voturi'

Inquam Photos / Octav Ganea
Traian Basescu

Fostul președinte al României Traian Băsescu a declarat în direct la Digi 24 că imaginile date publicității cu manipularea sacilor din depozitul Biroului Electoral de Sector sunt șocante. Băsescu susține că se nasc mari suspiciuni asupra a ceea ce s-a întâmplat în acel depozit, pentru că scoaterea celor doi saci s-a făcut după 1.00 noaptea, când activitatea Biroului Electoral de Sector fusese încheiată. Băsescu susține că soluția cea mai bună la Sectorul 1 ar fi renumărarea voturilor.

Citește și: Medicul Alexandru Rafila face noi recomandări! Ce trebuie sa faceți începând cu 15 octombrie

„Am văzut imaginile numai că am înțeles că cel care căra sacul era tocmai un angajat de-a lui Tudorache. Cert este că singura soluție corectă la Sectorul 1 este renumărarea voturilor. Dacă ceva este dubios în povestea cu filmulețele de la 1.00 noaptea este că se închisese activitatea Biroului Electoral al Sectorului 1 și la două ore de la închiderea activității se umbla într-o sală cu saci cu voturi. Dar se pare că nu era sala cu voturile de la Sector, ci de la Primăria Capitalei. Deci lucrurile sunt atît de neclare și din păcate faptul că cei care anchetează, nu dau informație. Totuși problema alegerilor este atât de importantă încât trebuie găsită o formulă ca măcar Biroul Electoral să dețină informații despre mersul anchetei, pentru că altfel, probabil vom avea tot mai mulți oameni în fața Biroului Electoral de Sector. În tot cazul, sunt controverse mari și eu aș închide-o așa, în primul rând trebuie lămut ce a fost cu sacul care s-a pus. Sunt două imagini extrem de șocante: după 1.00 noaptea s-a pus un sac pe etajeră, un sac cu voturi se pare și tot după 1.00 noaptea s-a scos un sac din depozitul cu voturi în care se află și procesele verbale. Ei, lămurită treaba cu cei doi saci, pentru că a funcționat camera, camera a înregistrat toată noaptea. Trebuie văzută înregistrarea, dacă problema este legată de cei doi saci, unul e înăuntru, s-a pus, iar băiețașul ăla micut care a ieșit cu sacul din locul de depozitare al sacilor cu voturi, trebuie întrebat unde l-a dus. Pentru că era alocat comisiei de la Biroul Electoral de Sector, om bun la toate, îl trimite șeful comisiei electorale, numai că, problema este că el a făcut aia cu plecatul cu sacul, după ce se închisese activitatea secției de votare. Asta înseamnă că nu era președintele secției de votare să-i spună să aducă sacul de la Secția 187 ca să vadă dacă s-a numărat bine. Sincer, eu acum speculez niște imagini, ceea ce nu-i bine. Și nu e bine că în 2020 mai punem problema furtului de voturi”, a declarat Traian Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.