Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu este de acord cu ceea ce se întâmplă în Moldova: 'Nu are nicio relevanță cum se termină, relevanță are ca s-a instalat un guvern curat'

basescu

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a dizolvat, vineri, Parlamentul, dar politicienii au sfidat decizia judecătorilor, iar sâmbătă au ales un nou premier, după 90 de zile de blocaj.

Igor Dodon s-a înțeles cu Maia Sandu, iar PSRM și blocul ACUM au votat, în Parlamentul dizolvat, un nou premier. Maia Sandu va conduce executivul de la Chișinău, iar Traian Băsescu este de acord cu ceea ce s-a întâmplat dincolo de Prut. Tot sâmbătă, presa a publicat înregistrări cu Dodon și oligarhul Vlad Plahotniuc în care președintele Republicii recunoștea că primește aproximativ 700.000 de dolari, lunar, de la Moscova și că va federaliza Moldova.

Citește și: Surprinzător! Obiectul pe care îl are Liviu Dragnea în celulă deși nu ar trebui

Băsescu critică faptul că ambasadorul României la Chișinău nu s-a dus în Parlament, așa cum au făcut-o ambasadorii Rusiei și SUA.

”Nu are nicio relevanță cum se termină, relevanță are ca s-a instalat un guvern curat. Deci, ce va face cu inregistrarile, deja nu ne mai intereseaza. Sa raspunda in fata legii. Este in stilul politicii externe a Romaniei, de plastilina.

Ambasadorul Romaniei trebuia sa fie langa ambasadorul Statelor Unite. Faptul ca Dodon a cedat Guvernul este un semnal. Sustinerea votului de azi din Parlament si sutinerea Maiei Sandu. Avem explicatie ce s-a intamplat in ONU, Estonia, o tara cu o populatie cat jumatate de Bucuresti, ne-a batut. Nu avem politica externa.”, a spus, la Realitatea TV, Băsescu.

Citește și: Atenție! Noul consilier al lui Dăncilă propune concedieri în sectorul bugetar .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.