Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, ieșire explozivă după dezvăluirile fostului coleg: 'Despre campania de presă generată de decizia CNSAS'

Libertatea.ro
Ion Bârgău - Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu reacționează, miercuri, pe Facebook, după recentele dezvăluiri făcute de Ion Bârgău la Antena3. Citește și ce a discutat Ion Bârgău cu jurnaliștii de la Dela0.ro. Băsescu afirmă că, pentru prima oară de la înființare, Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) este dispus să se angreneze în jocuri politice, precizând că instituția a devenit una politizată.

„Despre campania de presă generată de decizia CNSAS

Constat că din dosarul întocmit de CNSAS şi înaintat CAB în vederea stabilirii calităţii de colaborator al securităţii ca poliţie politică, au fost distribuite documente către presă. 
Parte din presă, în spiritual tradiţiei deja consecrate, încearcă să stabilească vinovăţia mea înainte ca instanţa de judecată să se pronunţe şi în speranţa că va reuşi să influenţeze verdictul instanţei prin crearea unei presiuni publice asupra judecătorilor .
Mai mult aşa zise victime, neafectate în drepturile lor, sunt chemate să se manifeste pentru a veridiciza o campanie de denigrare greu de justificat .
Este adevărat că momentul campaniei de presă a fost bine ales de Antena 3 având în vedere că atacurile au fost declanşate în campania electorală şi continuate acum, în plin procesul de negociere pentru configurarea structurii politice a Parlamentului European.
Cu speranţa că procesul aflat pe rolul CAB – Secţia de contencios administrative şi fiscal se va desfăşura atât de repede cât legal este posibil şi având în vedere realitatea faptelor şi a legilor , exprim convingerea că mă voi bucura de un verdict favorabil în ciuda aprecierilor CNSAS pe care le consider forţate şi afectate de interese politice .
Consider că în actuala structură, CNSAS, a devenit o instituţie politizată dispusă, pentru prima data de la înfiinţare, să se angreneze în jocuri politice.”, scrie Băsescu, pe Facebook.

Dosarul pe care CNSAS l-a depus în instanţă pentru a demonstra că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea conţine două note pe care fostul preşedinte le-ar fi scris în 1975. Notele sunt semnate sub pseudonimul „Petrov”. CNSAS susţine că Traian Băsescu a fost racolat de fosta securitate când era student la Institutul de Marină din Constanţa.

Săptămâna trecută, Traian Băsescu a transmis, pe Facebook, după ce două documente din dosarul său de la CNSAS au fost prezentate de Antena 3, că nu există un angajament semnat de el nici în dosarul inscripţionat cu numele său şi nici pe microfilmul dosarului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.