Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu, ieșire SPECTACULOASĂ: Ce zici Codruța, ce zici Florine?

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Traian Băsescu semn deget depunere juramant moldova

Fostul președinte Traian Băsescu reacționează, pe pagina de socializare, după ultima dezvăluire a fostului deputat Sebastian Ghiță.

Traian Băsescu susține că Sebastian Ghiță ne-a introdus într-un „serial halucinant”, după ce acesta a susținut, într-o înregistrare difuzată joi de România TV, că generalul Florian Coldea de la SRI l-a şantajat pe Victor Ponta pe vremea când acesta era premier pentru a propune numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al DNA. „O propunere pe care eu am dorit-o”, subliniază Traian Băsescu.

Traian Băsescu mai spune că „dacă ne luăm după practicile instaurate de Laura Codruţa Koveşi în DNA, începând cu anul 2015, o simplă delaţiune a unui inculpat – cum este Sebastian Ghiţă – ar fi suficientă pentru ca parchetul să procedeze la reţinere, încătuşare şi apoi să ceară arestarea celui vizat de delaţiune”.

Ponta ridică în SLĂVI Guvernul Grindeanu: 'La mai MARE'

Totodată, fostul președinte al României afirmă că are conştiinţa împăcată pentru că el a avertizat asupra derapajelor DNA încă din 2015.

„Din serialul “Ghiţă face dreptate”
Fugarul Sebastian Ghiţă ne-a introdus într-un serial halucinant din care aflăm inclusiv faptul că generalul Coldea l-ar fi şantajat pe Victor Ponta pentru propunerea Doamnei Koveşi în funcţia de Procuror şef DNA (o propunere pe care eu am dorit-o).
Dacă ne luăm după practicile instaurate de Laura Codruţa Koveşi în DNA, începând cu anul 2015, o simplă delaţiune a unui inculpat – cum este Sebastian Ghiţă – ar fi suficientă pentru ca parchetul să procedeze la reţinere, încătuşare şi apoi să ceară arestarea celui vizat de delaţiune. 
Oare cum ar fi dacă şi în acest caz s-ar aplica aceleaşi practici, iar şantajistul şi beneficiarul şantajului ar fi încătuşaţi şi băgaţi la beci până recunosc ceea ce nu au făcut? Ce zici Codruţa, ce zici Florine ?
Oricum, printre altele, lipsa de măsură, justiţia spectacol, nerespectarea drepturilor fundamentale, accentuate în anii 2015 şi 2016 au avut o contribuţie importantă la pierderea dramatică a alegerilor de către cei care v-au susţinut. 
Încă nu îndrăznesc să evaluez efectele legislative care urmează, faţă de modului în care voi aţi făcut o justiţie orientată spre arestări şi distrugere de firme şi nu pe recuperarea banilor furaţi. 
Măcar am conştiinţa împăcată că asupra efectelor derapajelor DNA am avertizat încă din 2015.”, este mesajul fostului președinte, pe pagina de socializare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.